Begin je bij het schilderen van een muur bovenaan of onderaan?

Je verf is gemengd en je roller is klaar, maar zorg ervoor dat je een strategie plant voordat je aan de slag gaat. Werk vanaf de bovenkant van de kamer naar beneden, te beginnen met de plafonds. Als je een hele kamer schildert, inclusief het plafond, raadt Richter aan om het plafond voor de muren aan te pakken. Het is echt een persoonlijke voorkeur, maar ik werk graag van boven naar beneden, zegt hij.

Ik begin met het plafond en werk naar beneden. Van voorbereiding tot schilderen, werk vanaf de bovenkant van je kamer naar beneden, voor het beste resultaat. Begin met het plafond en de architraaf. Schilder vervolgens je muren van boven naar beneden met je roller.

Maak de klus af met houtwerk en plinten. Het is mogelijk om vereisten buiten gebruik te verzamelen, en dat gebeurt vaak. Net als het schilderen van een muur, is er een strategie bij betrokken. Als je schildert, wil je meestal bovenaan beginnen en je een weg naar beneden werken.

Zelfs de meest ervaren schilders zullen niet in staat zijn om alle druppels, stromen en spetters te voorkomen. Terwijl je de muur bedekt, krijg je onvermijdelijk verfstromen via de zwaartekracht. Als je van boven naar beneden schildert, is dat geen probleem. Je schildert gewoon over en strijkt de druppels glad terwijl je naar beneden werkt.

Maar als je van onder naar boven schildert, heb je een probleem. Om de druppels glad te strijken, moet je teruggaan en enkele gebieden die al bedekt zijn opnieuw borstelen. Dit komt neer op veel verspilde tijd en moeite. Eerst het plafond schilderen, de muren daarna en als laatste bijsnijden.

Hoewel u geen professional bent, wilt u toch de beste verfafwerking krijgen die u kunt. Een duidelijk teken van een slechte verfklus door een huiseigenaar zijn druppelsporen en spatten. Nu je de juiste hoeveelheid verf in de juiste afwerking en kleur naar keuze hebt, ben je klaar om de volgende stap te zetten in het schilderen van een muur. Zodra uw muur in goede staat is, gebruikt u schilderstape om plinten en andere gebieden zoals lijstwerk, deur- en raamkozijnen, verlichtingsarmaturen en schakelplaten te beschermen.

Maar voordat je een kamer gaat schilderen, is het een goed idee om een paar tips te leren van topexperts over hoe je een muur als een professional kunt schilderen voordat je begint. Voordat u begint met het schilderen van uw muur, verwijdert u de afdekkingen en lichtschakelaars en bedekt u aangrenzende oppervlakken met schilderstape. Het schilderen van binnenmuren in uw huis is het gemakkelijkste en meest populaire doe-het-zelf-project dat u kunt leren. Patrick Coye is de eigenaar en exploitant van Patrick's Painting %26 Home Improvement in Alexandrië, Virginia.

Het gebruik van een primer zorgt voor een professionelere afwerking en helpt u het meeste uit uw verfkleur te halen. Maar voordat u dat doet, is het handig om op de hoogte te zijn van enkele basisprincipes van het schilderen die u kostbare tijd en moeite kunnen besparen. Zodra de oppervlakken droog zijn, gebruikt u schilderstape of goede, ouderwetse plakband om stopcontacten, schakelaars en plinten in de omgeving te bedekken. Bewaar de kleuren die je hebt gebruikt, zodat je indien nodig verf op muren kunt bijwerken en zorg ervoor dat je verf veilig weggooit wanneer je eindelijk overgaat op een andere muurkleur.

Leren hoe je een kamer van boven naar beneden schildert, geeft je het vertrouwen en de vaardigheden om je eigen huisdecorateur en doe-het-zelver te worden. Maar het is vaak moeilijk om vuil, stof, krassen en scheuren te zien, totdat ze hun lelijke kop door je nieuwe verf steken. Wanneer de muren van je huis dringend behoefte hebben aan een nieuw kleurenpalet, kom je misschien in de verleiding om gewoon een penseel op te pakken en te gaan. Wat de bekleding betreft, zegt Richter dat voor het plafond of de muur aan te pakken, en te schilderen met een borstel en te vegen met zij-aan-zij slagen.

De meeste muren kunnen worden gewassen met een zachte spons en warm water, maar als je in de keuken schildert, heb je iets nodig om het vet door te snijden voordat je het afspoelt met warm water.