Wanneer je muren schildert, waar begin je dan?

Verf de versierIn de meeste gevallen schildert u de bekleding eerst voor de muren. Laat de verf drogen, plak de bekleding af en ga verder met het schilderen van de muren. Een paar dingen om over na te denken voordat je de bekleding schildert. Bekleed uw verfbak met plastic bakvoeringen, een stuk aluminiumfolie of een plastic zak, zodat u uw verfbak gemakkelijk kunt reinigen als u klaar bent door de voering weg te gooien in plaats van tijd te besteden aan het schrobben van alle overtollige verf.

Als je een hele kamer schildert, inclusief het plafond, raadt Richter aan om het plafond voor de muren aan te pakken. Het is echt een persoonlijke voorkeur, maar ik werk graag van boven naar beneden, zegt hij. Ik begin met het plafond en werk naar beneden. Voordat u de verfroller gebruikt, gebruikt u een penseel om rond de plinten, het plafond, muurhoeken en ramen te schilderen om de gebieden te bedekken die niet gemakkelijk met een verfroller kunnen worden geverfd.

Borstel verf rond de bekleding en in de hoeken van muren, waar je roller niet bij kan, met een schuine borstel van 2 inch. Als u langere pauzes neemt tussen verflagen, plaatst u al uw penselen en rollers in de verfbak en plaatst u de verfbak in een plastic zak. Hier deelt Chris Richter, senior verfhandelaar bij het Home Depot, zijn deskundig advies voor het creëren van een perfecte verfbeurt bij de eerste keer. Gebruik blauwe schilderstape (geen plakband) om gebieden te beschermen waarop u niet wilt dat uw verf erop komt, zoals sierlijsten, lijstwerk, deurknoppen, raamkozijnen en deurkozijnen.

De hoeveelheid tijd die je project in beslag neemt, hangt af van de grootte van je kamer, hoe je schildert en je vaardigheidsniveau. Een 5-in-1 of 7-in-1 tool kan heel wat problemen voor u oplossen, van het schrapen van verfschilfers en het reinigen van uw verfrollers tot het verwijderen van nagels. Maar voordat u dat doet, is het handig om op de hoogte te zijn van enkele basisprincipes van het schilderen die u kostbare tijd en moeite kunnen besparen. De sleutel tot het bereiken van een gladde, naadloze afwerking ligt in de voorbereiding na het reinigen van de muur en het aanbrengen van een basislaag primer, je kunt je aandacht richten op de buitenranden van de muur en je een weg naar binnen werken met een kleur die de kamer onweerstaanbaar maakt voor het oog.

Als je een zeer gestructureerd oppervlak schildert in plaats van een glad oppervlak, koop dan een beetje extra, zegt Julianne Simcox, associate brand manager van Pratt %26 Lambert. Pak een rol schilderstape, de neven en nichten bevelen FrogTape aan en breng deze stevig aan op de randen van de hoeken van de kamer, basis- en kroonlijsten, en deur- en raamkozijnen, met behulp van een plamuurmes om indien nodig af te dichten. Sommige zijn perfect voor gestructureerde oppervlakken, terwijl andere bedoeld zijn voor meer delicate gebieden zoals een pas geschilderde muur, afgewerkt hardhout of behang. Veeg de muren af met een vochtige doek om het stof van het schuren te verwijderen om te voorkomen dat het stof aan de verf blijft kleven.

Het punt is dat iedereen weet dat je je saaie, uitgewassen muren een uitbarsting van briljante diepte kunt geven (of je decoratiezonden kunt wegspoelen met maagdelijk wit) gewoon door een verfblik op te pakken en erbij te hebben.