Wanneer je een huis schildert, wat schilder je eerst?

Wanneer alle voorbereiding en priming is voltooid, is het tijd om de afwerkingsverf op de gevelbeplating aan te brengen en te trimmen. In de meeste gevallen wilt u eerst de gevelbeplating op uw huis schilderen en vervolgens de bekleding schilderen. Nadat de gevelbeplating droog is, kunt u terugkomen en ramen, luiken en eventuele hoeklijsten schilderen. Volg deze procedure om alle planken aan de ene kant van het huis te schilderen, tot aan de onderkant, voordat u naar de volgende kant gaat.

Als u de kamer schildert, volgt u de volgorde van schilderen voor een soepele overgang en efficiënt werk. Maar wist je dat huiseigenaren de bekleding vaak over het hoofd zien en deze naar een bijzaak degraderen? Wanneer ze in de juiste schaduw worden geverfd, kunnen ze de kamer dramatisch beïnvloeden en de ontwerpstijl verbeteren. Ze voorkomen dat de verf op ongewenste plekken bloedt, zoals vloerbedekking en trimmen, en helpen u een schone, rechte lijn te krijgen. Dit type gevelbeplating wordt meestal afgewerkt met een ondoorzichtige vlek of sealer, maar kan ook worden geprimed en geverfd met latex of alkydverf.

Ze zijn er in verschillende kleuren, zodat u de gevelbeplating kunt versieren als aanvulling op de verfkleur op de sierlijst. Met twee decennia schilderervaring is Jeff gespecialiseerd in hoogwaardige residentiële en kleine commerciële schilderprojecten. Nadat u de verf hebt laten drogen, kunt u overwegen een tweede laag aan te brengen om de verf egaal te maken en een meer beschermende dekking te bieden Je kunt grote oppervlakken zoals plafonds, extra hoge muren of trappenhuizen niet in enkele, doorlopende slagen bedekken, dus de beste manier om overlappingen op deze gebieden te minimaliseren, is door de verf langs de randen uit te vegen die je niet nat kunt houden. Als u verf van het vensterglas moet verwijderen, gebruikt u een enkelzijdig scheermesje om het eraf te schrapen nadat de verf is opgedroogd.

Of het nu gaat om de plinten, kroonlijsten, lambrisering of raamkozijnen, versieringen brengen het beste kenmerk van uw huis naar voren. Er zijn voor- en nadelen hoe dan ook, je besluit het aan te pakken, legt Chip Gaines uit, voormalig co-host van Fixer Upper en Visionary voor het KILZ-merk primers en verven. Ga van boven naar beneden van een deel lamellen en bedek de hoeken met veel verf voordat je teruggaat om druipende of lopende verf met de borstel op te vangen.