Is het goedkoper om je eigen huisinterieur te schilderen?

Het schilderen van de binnenkant van een huis is beslist minder technisch en vereist minder apparatuur en minder voorbereidend werk dan het schilderen van de buitenkant. Maar het werk kan meer aandacht voor detail vereisen en nauwgezet en vervelend zijn. Van het verplaatsen of bedekken van meubels, voldoende voorbereiding en het daadwerkelijke schilderen, het schilderen van het interieur van uw huis kan een weekend of twee van uw tijd opeten. Om ervoor te zorgen dat de kosten blijven zoals vermeld, vraagt u uw aannemer om een huisschildercontract te ondertekenen voordat de eerste druppels verf de muur raken.

Een extra factor die van invloed is op het bedrag dat u betaalt om het interieur van uw huis te schilderen, is het type verf dat u kiest en hoeveel lagen u aanbrengt, wat van invloed is op de totale projectkosten. Om je binnenmuren klaar te maken om te schilderen, zul je waarschijnlijk behoorlijk wat tijd en geld moeten steken in het voldoende voorbereiden ervan. Dit geeft je een beter idee van welke verfkleur je favoriet is thuis in plaats van in het verfgangpad van een bouwmarkt. Terwijl u naar uw benodigdheden zoekt, zult u merken dat schildermaterialen in prijs kunnen variëren, afhankelijk van het type en de kwaliteit die u kiest.

Buitenverfklussen kosten u doorgaans meer vanwege dure materialen en arbeidsintensief werk. Primer is een dunne basislaag die eerst wordt aangebracht om de gepigmenteerde verf beter aan de muur te laten hechten, waardoor deze langer meegaat. Door de schaduw te veranderen en de verf in elke kamer bij te werken, wordt de ruimte op een vergelijkbare en efficiënte manier bijgewerkt, of u nu van plan bent daar te blijven wonen of in de nabije toekomst te verkopen. Als het gaat om het schilderen van het interieur van uw huis, kost het u misschien minder dan buitenprojecten, maar zorg ervoor dat u de juiste benodigdheden krijgt en voorbereid bent.

Zelfaanzuigende verven, die verf en primer combineren, zijn meestal erg dik en bedekken slechts een kleine hoeveelheid vierkante meters. Uw schilder heeft meer verf nodig dan nodig is voor een standaard vlakke muur plus meer tijd voor het daadwerkelijke werk. Huiseigenaren proberen meestal alleen een verfproject aan te pakken, zonder te weten hoeveel het kost om een huisinterieur te schilderen. Het kan zijn dat sommige schilders u een projectvergoeding geven op basis van vierkante meters in plaats van het uur, en dat driekwart van de rekening arbeidskosten zal zijn.