Hoe maak je een doe-het-zelf schildermuur?

Kies je gereedschappen en materialen · 4.Bepaal hoeveel verf je nodig hebt · 5.Als je een zeer gestructureerd oppervlak schildert in plaats van een glad oppervlak, koop dan een beetje extra, zegt Julianne Simcox, Pratt %26 Lambert associate brand manager. Kasten met ingewikkeld freeswerk hebben ook meer verf nodig; Minchew stelt voor om ongeveer 10% meer te kopen dan berekend. Je hebt meerdere jassen gedaan, maar het is nog geen tijd om te ontspannen. Verwijder al het schilderstape en verzamel druppeldoeken, zorg ervoor dat gemorste of spatten droog zijn voordat u ze verplaatst.

Voor verven op latex- en waterbasis, maak borstels schoon met een sopje, hoewel verven op oliebasis terpentine vereisen. U kunt een schilderskwast gebruiken om borstelharen te reinigen en opnieuw vorm te geven. Als u rolhoezen opnieuw wilt gebruiken, gebruikt u de gebogen rand van een 5-in-1-gereedschap om de overtollige verf onder stromend water te verwijderen (ze zijn ook handig voor het openen van een verfblik, het verwijderen van spijkers en schrapen). Een 5-in-1 of 7-in-1 tool kan heel wat problemen voor u oplossen, van het schrapen van verfschilfers en het reinigen van uw verfrollers tot het verwijderen van nagels.

Professionele schilders zullen de primer vaak naar de afgewerkte kleur kleuren door een kleine hoeveelheid toplaag verf in de primer te mengen. Deze truc verbetert het vermogen van de toplaag om het gegronde oppervlak volledig te verbergen aanzienlijk. Als je meer dan een liter verf gebruikt, combineer de blikjes dan in een grote emmer voor het geval er een kleine kleurvariatie is. Als u meerdere dagen niet meer kunt schilderen, trekt u de rolhoes van het frame en gooit u deze weg.

Je mag punt 2 zeker niet overslaan, als je verf van goede kwaliteit gebruikt, want dat markeert alleen de gebieden. Natuurlijk is het vervelend, maar het is niet zo vervelend als in je verfemmer vallen omdat je aan je ladder hing als een bemanningslid van de America's Cup. Als je eenmaal een halve liter verf hebt gebruikt, vul je dat blik opnieuw met verf uit een ander blikje en meng je het samen. En door een glanzend geverfd oppervlak op te ruwen met schuurpapier met fijne korrel, kan de nieuwe verflaag gemakkelijker hechten.

Het veelbetekenende teken dat een kamer is geschilderd door een beginnende doe-het-zelver, geen professional, is dat er zichtbare streepsporen zijn in de afgewerkte verflaag. Interieurschilderen is verreweg de meest populaire doe-het-zelf-activiteit voor huisverbetering, en het is gemakkelijk in te zien waarom. Als u de bekleding schildert, verwijdert u de schilderstape en wacht u tot de muren zijn opgedroogd voordat u tape op de muren aanbrengt. Om te voorkomen dat u gepatchte gebieden door de afgewerkte toplaag van verf ziet, is het belangrijk om eerst de muren te primen.

Hoe vreemd het ook mag klinken, het is belangrijk om gloednieuwe verfrollerhoezen te wassen voordat u ze gebruikt om verf te verspreiden. Ze laden de onderste 1½ inch van hun borstelharen met verf en tikken vervolgens elke kant van de borstel tegen de binnenkant van het blik. Aan de andere kant van het spectrum heeft een diepe kleurbasis de neiging om meer verflagen te vereisen dan een lichtere kleur, zegt Carolyn Noble, kleurmarketing- en ontwerpmanager bij Pratt %26 Lambert. Deze toptips maken van je volgende verfbeurt een groot succes, of je nu al je muren schildert of slechts één.

Neem een penseel en „snijd verf in langs het vormstuk en de hoeken van boven naar beneden terwijl je schildergenoot een roller gebruikt om de grootste uitgestrektheid van de muur te bedekken en weg te blijven van die nauwkeurigere plekken.