Wat zijn de ingrediënten voor muurschildering?

De vier basiscategorieën zijn; Pigment - dit zorgt voor de kleur en de verbergeigenschappen. Bindmiddel (hars) — dit houdt de pigmentdeeltjes bij elkaar en zorgt voor de hechting. Vloeistof — dit is de drager voor de pigmenten en het bindmiddel. Additieven — ook wel de toeters en bellen genoemd.

Het verfingrediënt dat alles bij elkaar houdt, wordt het bindmiddel genoemd. Veel voorkomende VOS in verven, primers en vernissen zijn benzeen, formaldehyde, kerosine, ammoniak, tolueen en xyleen, die allemaal bekende kankerverwekkende stoffen en neurotoxinen zijn. Blootstelling aan VOS kan uw ogen, neus, keel en huid irriteren en het is bewezen dat het allergieën, astma en ademhalingsproblemen, symptomen van het centrale zenuwstelsel (zoals hoofdpijn, snelle hartslag) verhoogt en zelfs het immuunsysteem verzwakt. Ze kunnen ook schadelijk zijn voor de lever en de nieren.

Bovendien is nu bekend dat het mogelijk is om twee of meer 'minder schadelijke' VOC's te combineren om een krachtiger toxine te creëren. Huishoudverven bevatten drageroliën, dispersiemiddelen, viscositeitsregelaars, verdikkingsmiddelen, oppervlaktespanningsregelaars, weekmakers en conserveermiddelen en veel bevatten synthetische kleurstoffen. Sommige bevatten antischimmelmiddelen zoals arseendisulfide, fenol, formaldehyde en quaternaire ammoniumverbindingen. Sommige bevatten geen chemische oplosmiddelen, terwijl andere, breder verkrijgbare commerciële merken slechts een lager percentage VOS bevatten dan conventionele verven.

Milieuvriendelijke verven maken gebruik van ingrediënten zoals terpentijn of d-limoneen als alternatief voor terpentine. In plaats van plastic bindmiddelen kunnen ze lijnolie en caseïne gebruiken en kunnen krijt en klei vulstoffen zoals titaniumdioxide vervangen. Kleuren zijn vaak afgeleid van natuurlijke aarde- en minerale pigmenten. Een verf is samengesteld uit pigmenten, oplosmiddelen, harsen en verschillende additieven.

De pigmenten geven de verfkleur; oplosmiddelen maken het gemakkelijker aan te brengen; harsen helpen het te drogen; en additieven dienen als alles, van vulstoffen tot antischimmelmiddelen. Er bestaan honderden verschillende pigmenten, zowel natuurlijk als synthetisch. Het basische witte pigment is titaandioxide, geselecteerd vanwege zijn uitstekende verhullende eigenschappen, en zwart pigment wordt gewoonlijk gemaakt van roet. Andere pigmenten die worden gebruikt om verf te maken, zijn onder meer ijzeroxide en cadmiumsulfide voor rood, metaalzouten voor geel en sinaasappels, en ijzerblauw en chroomgeel voor blauw en groen.

Verschillende soorten en soorten verf bieden verschillende toepassings- en weerstandseigenschappen, afhankelijk van de soorten en niveaus van ingrediënten die worden gebruikt om de verf te maken. Later gebruikten de oude Chinezen, Egyptenaren, Hebreeën, Grieken en Romeinen meer geavanceerde materialen om verven te produceren voor beperkte decoratie, zoals het schilderen van muren. Nu je weet wat er in verf zit en hoe de ingrediënten samenwerken om de perfecte verflaag te maken, bel Nevada Painting Company vandaag nog om het in huis te krijgen. Een verfbindmiddel is het belangrijkste ingrediënt dat rechtstreeks verband houdt met de prestaties van de verf, zoals hechting, wasbaarheid, schrobweerstand, vervagingsbestendigheid en glansbehoud.

Dit omvat het meten van ingrediënten, bereiding en pigmentdispersie, laboratoriumtesten en inblikken. De ingrediënten en het productieproces ondergaan strenge tests en het eindproduct wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het van hoge kwaliteit is. Hier is wat u moet weten over hoe verf wordt gemaakt; alle verven hebben over het algemeen vier hoofdingrediënten: pigmenten, bindmiddelen, oplosmiddelen (vloeistoffen) en additieven.