Wat is de eerste stap bij het schilderen van een muur?

Schilder in de meeste gevallen de bekleding eerst voor de muren. Laat de verf drogen, plak de bekleding af en ga verder met het schilderen van de muren. Als de bovenrand van je bekleding niet breed genoeg is om schilderstape vast te houden, schilder dan eerst de muren, laat de verf drogen, plak dan de muren af en ga verder met het schilderen van de bekleding. Als je een zeer gestructureerd oppervlak schildert in plaats van een glad oppervlak, koop dan een beetje extra, zegt Julianne Simcox, associate brand manager van Pratt %26 Lambert.

Kasten met ingewikkeld freeswerk hebben ook meer verf nodig; Minchew stelt voor om ongeveer 10% meer te kopen dan berekend. Je hebt meerdere jassen gedaan, maar het is nog geen tijd om te ontspannen. Verwijder al het schilderstape en verzamel druppeldoeken, zorg ervoor dat gemorste of spatten droog zijn voordat u ze verplaatst. Voor verven op latex- en waterbasis, maak borstels schoon met een sopje, hoewel verven op oliebasis terpentine vereisen.

U kunt een schilderskwast gebruiken om borstelharen te reinigen en opnieuw vorm te geven. Als u rolhoezen opnieuw wilt gebruiken, gebruikt u de gebogen rand van een 5-in-1-gereedschap om de overtollige verf onder stromend water te verwijderen (ze zijn ook handig voor het openen van een verfblik, het verwijderen van spijkers en schrapen). Een 5-in-1 of 7-in-1 tool kan heel wat problemen voor u oplossen, van het schrapen van verfschilfers en het reinigen van uw verfrollers tot het verwijderen van nagels. Primeer en schilder eerst het plafond, daarna je muren.

Het is waarschijnlijker dat u muurverf op de bekleding druppelt dan sierverf op de muur krijgt, daarom moet u altijd de verf als laatste bijsnijden. Wanneer de muren helemaal droog zijn, plak dan op de plek waar de bekleding de muur raakt. Verf vervolgens de lijstwerk en de deur- en raamkozijnen met een schuine borstel van twee inch. U kunt ook een verfgeleider gebruiken om uw vloeren te beschermen, die u naast een druppeldoek moet gebruiken.

Schuur en schilder het plafond altijd volledig (volg dezelfde stappen) voordat u de muren aanpakt. Verf die niet consequent wordt geroerd, kan ertoe leiden dat de ingrediënten scheiden en je loopt het risico de ware kleur waar je voor gaat in gevaar te brengen. Bereken de juiste hoeveelheid verf die je nodig hebt om jezelf uitstapjes terug naar de winkel en verspilde verf te besparen. Gebruik in plaats daarvan een schone emmer, anders loopt u het risico uw primaire verfvoorraad te vervuilen met stof of gedroogde vlekjes.

Nu u de juiste stappen kent voor het schilderen van een kamer, krijgt u de benodigdheden die u nodig hebt, zoals verfrollerhoezen, verfbakken en meer. De volgende stap bij het schilderen van een kamer is het gebruik van schilderstape om uw lijstwerk, ramen en deuren te maskeren. Het gebruik van een donkere tint op de muren en het schilderen van het plafond en de bekleding duurt bijvoorbeeld langer dan alleen de muren in een neutrale kleur doen. Maar je zult een beetje willen studeren voordat je aan dit project begint, het gebruik van de juiste schildertechnieken zal je een professionele afwerking geven.

Je krijgt een gladdere, meer naadloze look door de natte verf die je hebt opgeborsteld te mengen met natte verf die je rolt. Pak een rol schilderstape, de neven en nichten bevelen FrogTape aan en breng deze stevig aan op de randen van de hoeken van de kamer, basis- en kroonlijsten, en deur- en raamkozijnen, met behulp van een plamuurmes om indien nodig af te dichten. Houd er rekening mee hoeveel lagen er beneden loodverf kunnen zijn, voor het laatst verkocht in het begin van de jaren tachtig; schuren zal het waarschijnlijk niet onthullen, maar schrapen zou dat wel kunnen. Het is belangrijk om deze stap uit te voeren voordat u gaat rollen, zodat u geen duidelijke penseelstrepen aan de randen hebt.

De juiste tekengereedschappen maken het zoveel gemakkelijker om een professionele afwerking voor uw verfproject te krijgen. Een verf op latexbasis voelt na ongeveer een uur droog aan en is binnen vier uur klaar voor een tweede laag.