Kan ik gewoon over oude verf schilderen?

Als de muur in goede staat is en de verven chemisch hetzelfde zijn (beide latex bijvoorbeeld), heb je een paar opties wanneer de nieuwe verf de tegenovergestelde tint heeft van de oude verf. U kunt een primer gebruiken om de oude kleur grondig te bedekken en vervolgens 1 of 2 lagen van de nieuwe verf aanbrengen. Moe van je oude verfbeurt? Verhuizen naar een eerder bewoonde woning? Je kunt snel en gemakkelijk over de oude kleur schilderen met een paar trucjes. De doe-het-zelf-community van Stack Exchange vertelt je hoe.

Kan ik over oude verf schilderen? Dat is iets wat onze klanten de hele tijd vragen. Kortom, het antwoord is ja. Dat wil zeggen, als de muren eronder wit, glad en vlekvrij zijn - wat, als je bezig bent met opnieuw schilderen, ze dat waarschijnlijk niet zijn. Een andere belangrijke overweging die je moet maken als je vraagt 'Kan ik over oude verf schilderen' is de staat van je muren.

Zijn ze gechipt? Zitten er gaten in het oppervlak? Is mijn gipswater onherstelbaar beschadigd? Probeer nooit een bestaand houten oppervlak te schilderen zonder het oppervlak voor te bereiden. Het aanbrengen van een directe verflaag over de oude coating zal niet werken en zal uiteindelijk de neiging hebben om af te pellen, vooral als deze een glanzende afwerking heeft. Deze schildertechniek moet eerst het houten oppervlak voorbereiden. Als u de oude kleur volledig wilt bedekken, kunt u een primer gebruiken en vervolgens een verflaag aanbrengen.

Het is mogelijk om in één verf te schilderen en te primen, wat een nieuwere optie is die perfect is voor uw situatie en zelfs het proces verkort. Het is van vitaal belang om al deze onvolkomenheden zo goed mogelijk te verwijderen voordat u een nieuwe verflaag aanbrengt. Als u uw verf niet eerst primeert, absorberen deze poreuze materialen uw verf letterlijk rechtstreeks in het hout of de gipsplaat. Hoewel er geen beste manier is om muren schoon te maken voor het schilderen, kunnen de meeste muren worden gewassen met een spons en warm water.

Zolang je het hout schuurt met minimaal 150 korrel schuurpapier, kun je acrylverf op gebeitst hout gebruiken. Het is meestal nodig om verf te verwijderen uit probleemgebieden die meestal zijn aangetast. Het is meestal mogelijk om de primer weg te laten bij het schilderen van een muur om de kleur te veranderen; de bestaande verf verzegelt de muurplaat en u zou een gelijkmatige dekking en bevredigende hechting met de primer moeten kunnen krijgen. Bij het schilderen over een oppervlak dat gerepareerd moest worden of erg vuil was (schrob het eerst schoon), zorg dan dat zowel de verf als de primer in dezelfde kleur worden getint.

Een grondig aangebrachte (2 lagen is een goed idee) primer zorgt ervoor dat uw nieuwe verf zich hecht aan een nieuwe laag, die specifiek is geformuleerd om te hechten met uw nieuwe verf. Latex Agent maakt een product genaamd Oil Bond waarmee u latexverf kunt gebruiken over eerder geverfde olie- of polyurethaanoppervlakken zonder te schuren of te primen. Als je kiest voor een lichtere, helderdere kleur dan je huidige verf, moet je een extra stap zetten om ervoor te zorgen dat de oude verfkleur niet doorschijnt. Door het verfoppervlak voor te bereiden met primer, zorgt u ervoor dat de verf goed aan het oppervlak hecht en u een gladde, schone afwerking krijgt.

Om de verf te helpen hechten, licht schuren met fijn schuurpapier of spuiten met een mat fixeermiddel (dat een lichte tand creëert als het droog is). Oppervlakken die poreus zijn, zoals ongekleurd of onbehandeld hout, moeten altijd worden geprimed voordat ze worden geverfd.