Snij je bij het schilderen eerst of als laatste in?

U moet de hoeken en gebieden rond de bekleding „insnijden” met een penseel. Snijd in de hoeken voordat je verf op de hoofdoppervlakken rolt. Dit betekent dat je beide zijden van elke hoek moet schilderen, ongeveer twee penseellengtes verderop, en in de hoek moet schilderen. Snijden jullie voor of na het rollen in? Het wordt aanbevolen om tijdens het schilderen in te snijden voordat u gaat rollen.

Door eerst in te snijden, kunt u naar de geborstelde verf oprollen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u de andere muur of het plafond raakt. Er zijn speciale situaties waarin het zinvol kan zijn om eerst in te grijpen, maar deze beslissingen worden meestal genomen door iemand met behoorlijk wat ervaring. Om een groot deel te schilderen zonder overlappingen achter te laten, rolt u de bijna droge roller in verschillende richtingen langs de droge rand en vedert u de verf onderweg uit. Nadat u de volledige lengte van de muur of het plafond hebt voltooid, gaat u naar het volgende gedeelte en schildert u over de gevederde randen.

Ik vind deze vorm handig om in de hoek te komen en een mooie rechte verflaag achter te laten. Bepaalde mensen schilderen de bekleding zorgvuldig en doen vervolgens de muren, in de veronderstelling dat de schilderstape het grootste deel van hun handige werk zal beschermen en zo niet, dan kunnen ze het later bijwerken. Ik schilder trim, krijg zonder zorg trimverf op de muur en snijd vervolgens voorzichtig op de muur omdat het ZO veel gemakkelijker is. Sluit een paal aan op het gereedschap voor de plafondrand en u kunt langs het plafond schilderen zonder zelfs maar op een ladder te komen.

Nou, met een heel goed penseel en een verf die dicht bij wat je gaat doen, ja, je zou het kunnen doen. Als je een vaste hand hebt en de tijd hebt om langzaam de randen en hoeken te schilderen, is dit misschien de methode voor jou. Vrienden en familie hebben me tegenstrijdig advies gegeven over de beste volgorde voor het schilderen van de muur en bekleding. Afhankelijk van hoe groot een gebied je snijdt en of je alleen bent, kan de verf hoe dan ook drogen, tegen de tijd dat je gaat rollen.

Ik heb kroonlijsten die Ben Moore advance halfglans zullen worden geverfd en plafond Ben Moore ultra plat. Anderen vinden het gemakkelijker om in de grotere gebieden te schilderen en hoeven zich geen zorgen te maken als er iets op de bekleding spettert, omdat het wordt bedekt wanneer u uiteindelijk de bekleding schildert. Als je de bekleding eerst schildert, loop je het risico dat de muurkleur spettert en opnieuw moet bijwerken. Het goede aan deze huisverbeteringsbaan is dat de benodigdheden die je nodig hebt niet te veel kosten en dat je alleen wat meer verf nodig hebt om de fout te verdoezelen.

Als de verf nog nat is en er penseelsporen zijn, is de kans groot dat je bij het rollen omrolt en dikkere verf repareert die mogelijk penseellijnen heeft.