Is het goedkoper om zelf muren te schilderen?

Een van de gemakkelijkste manieren om geld te besparen door opnieuw in te richten, is door zelf een kamer te schilderen. Kamergrootte en verftype en afwerking hebben invloed op de prijs. Een nieuwe verflaag is een relatief goedkope manier om het uiterlijk van uw huis bij te werken zonder uitgebreide en ingrijpende verbouwing. Als uw plannen om uw huis te schilderen deel uitmaken van een groter verbouwingsproject, wilt u misschien een herfinanciering van uitbetaling overwegen.

Het wordt aanbevolen om jaarlijks 1% van de aankoopprijs van uw huis opzij te zetten om toekomstige reparaties, waaronder schilderen, te dekken. Voordat u bijpassend beddengoed en kussens koopt die passen bij uw favoriete tint blauwe verf, kijk hoeveel u mag verwachten dat de uiteindelijke kosten zullen zijn. Als u een upgrade uitvoert van behang naar een nieuwe verflaag, kunt u ook overwegen om een stoomboot te huren of te investeren om het verwijderingsproces van behang te versnellen. Naast het leggen van druppeldoeken en tapen, kunnen beschadigde muren vóór het schilderen moeten worden geschuurd, gepatcht, gestript, breeuwen, spackling en scheurreparatie nodig.

De nadelen zouden zijn dat het moeilijk is om de look te reproduceren die een professionele schilder krijgt, er is een hoog risico om fouten te maken, het zal meer tijd kosten dan je denkt, en er is kans op letsel door het beklimmen van ladders om het plafond te bereiken. De kosten voor het schilderen van uw huis per vierkante voet kunnen ook fluctueren op basis van waar u woont, de materialen die u gebruikt, de moeilijkheidsgraad van het project en wie u inhuurt om de klus te klaren of het zelf te doen (doe-het-zelf). U kunt kosten besparen door meer betaalbare verf te kopen, slechts één kleur te kiezen of de doe-het-zelf-aanpak te volgen. De kosten om een kamer te schilderen kunnen duur zijn en de extra kosten die aan een schilderproject zijn verbonden, kunnen snel oplopen.

De prijzen in professionele schattingen omvatten doorgaans voorbereidingswerkzaamheden zoals vloer- en meubelbekleding, tapen en kleine oppervlaktevoorbereiding, en alleen het schilderen van de muren. Uw schilder heeft meer verf nodig dan nodig is voor een standaard vlakke muur plus meer tijd voor het daadwerkelijke werk. Of je nu ervaring hebt met het schilderen van de buitenkant van een huis of je bent een totale beginner met een penseel, je moet weten dat er verschillen zijn tussen de verf die voor de buitenkant wordt gebruikt en het interieur van het huis. Als je een bouwmarkt binnenloopt en naar de verfselectie kijkt, zul je je al snel realiseren dat het beslissen over kleur niet de enige keuze is die je moet maken.

Zorg ervoor dat u contact opneemt met uw vereniging van huiseigenaren (HOA) voor goedkeuring voordat u het interieur van uw appartement schildert. Om je binnenmuren klaar te maken om te schilderen, zul je waarschijnlijk behoorlijk wat tijd en geld moeten steken in het voldoende voorbereiden ervan.