Wat voor soort verf gebruik je voor een muurschildering?

Wanneer je een muurschildering bouwt, is het het beste om acrylverf te gebruiken, omdat deze op bijna alle oppervlakken zoals vloeren en muren werkt. Ze staan bekend om hun sneldrogende en flexibiliteit, wat wenselijke eigenschappen zijn voor het maken van kunst aan de muur. Er zijn verschillende soorten verf die u hier kunt kiezen, en ik raad aan acrylverf te kiezen voor kleinere oppervlakken en detailwerk. Latexverf werkt perfect als je een groot oppervlak bedekt.

Kies een verf met een matte of eierschaalafwerking om schitteringen op de muurschildering te voorkomen. Liquitex Soft Body Acrylics hechten goed op wanden van beton, gips of cement, vanwege de chemische alkaliteit van de verven. Het is een groot project om aan te nemen vanwege de hoeveelheid schilderen, maar de resultaten zullen fantastisch zijn. Net zoals je een canvas zou primen voordat je erop schildert, moet je een muur primen voordat je een muurschildering schildert.

Het is belangrijk om te beginnen met een schoon oppervlak, zodat de verf die je aanbrengt zonder problemen aan de muur kleeft. Gebruik een milde afwaszeep samen met wat warm water om de muur schoon te maken met een doek waar de muurschildering naartoe gaat. Wanneer je voor het eerst leert hoe je een muurschildering op een muur kunt schilderen, is het nog belangrijker om je tijdsplanning te nemen. U krijgt een betere dekking van huishoudelijke interieurverf en bespaart uzelf ondertussen een hoop geld terwijl u leert hoe u een muurschildering moet schilderen.

Hoewel sommige principes van het schilderen van muurschilderingen hetzelfde zijn, of je nu aan een binnen- of buitenmuur werkt, is het ook belangrijk om rekening te houden met de unieke vereisten van elke locatie. Gebruik een acrylprimer op de muur en bedek zorgvuldig het hele oppervlak van waar de muurschildering zal zijn. Nadat je voor het eerst hebt geleerd hoe je een muurschildering kunt schilderen, heb je een beter begrip van de penseelformaten die je in de toekomst nodig hebt. Waterlekken, mos of schimmel en ander vocht kunnen van invloed zijn op hoe de verf aan de muur hecht en uiteindelijk hoe lang uw muurschildering meegaat.

Als je een zeer grote muur schildert (zoals de zijkant van een gebouw met meerdere verdiepingen), is het misschien niet kostenefficiënt om eerst het hele oppervlak van de muur opnieuw te schilderen. Meng je acrylverf met een gelijke hoeveelheid Ultra Matte Gel of Matte Gel Medium om je verfdekking te verdubbelen. Wat je ook schildert, je hebt een sterk concept en enkele voorlopige schetsen nodig voordat je verf op een muur brengt. Als u een gedetailleerd muurschildering hebt, wilt u deze op de juiste manier schalen voor het grotere oppervlak van de muur.

Als u niet zeker bent van uw ontwerp, wilt u misschien eerst beslissen op welke muur het gaat en het vervolgens van daaruit plannen.