Begin je te schilderen vanaf de boven- of onderkant van een muur?

Je verf is gemengd en je roller is klaar, maar zorg ervoor dat je een strategie plant voordat je aan de slag gaat. Werk vanaf de bovenkant van de kamer naar beneden, te beginnen met de plafonds. Als je een hele kamer schildert, inclusief het plafond, raadt Richter aan om het plafond voor de muren aan te pakken. Het is echt een persoonlijke voorkeur, maar ik werk graag van boven naar beneden, zegt hij.

Ik begin met het plafond en werk naar beneden. Het is mogelijk om vereisten buiten gebruik te verzamelen, en dat gebeurt vaak. Net als het schilderen van een muur, is er een strategie bij betrokken. Als je schildert, wil je meestal bovenaan beginnen en je een weg naar beneden werken.

Zelfs de meest ervaren schilders zullen niet in staat zijn om alle druppels, stromen en spetters te voorkomen. Terwijl je de muur bedekt, krijg je onvermijdelijk verfstromen via de zwaartekracht. Als je van boven naar beneden schildert, is dat geen probleem. Je schildert gewoon over en strijkt de druppels glad terwijl je naar beneden werkt.

Maar als je van onder naar boven schildert, heb je een probleem. Om de druppels glad te strijken, moet je teruggaan en enkele gebieden die al bedekt zijn opnieuw borstelen. Dit komt neer op veel verspilde tijd en moeite. Nadat u de volledige lengte van de muur of het plafond hebt voltooid, gaat u naar het volgende gedeelte en schildert u over de gevederde randen.

Als alles bedekt is, gebruik dan een vochtige microvezeldoek om alles te verwijderen dat je verf in de weg zou kunnen zitten. Als u dit doet, krijgt uw schilderproject over het algemeen een meer gepolijste uitstraling, en het is ook een geweldige manier om donkere kleuren gemakkelijker te verbergen. Patrick Coye is de eigenaar en exploitant van Patrick's Painting %26 Home Improvement in Alexandrië, Virginia. Als je eenmaal een halve liter verf hebt gebruikt, vul je dat blik opnieuw met verf uit een ander blikje en meng je het samen.

Zodra uw muur in goede staat is, gebruikt u schilderstape om plinten en andere gebieden zoals lijstwerk, deur- en raamkozijnen, verlichtingsarmaturen en schakelplaten te beschermen. In tegenstelling tot het opnieuw plaatsen van uw keukenvloer, is het schilderen van een kamer een haalbare taak die zelfs renovatiennovicen in één weekend kunnen aanpakken. Geef bij twijfel uw ruimteafmetingen en specificaties aan de verfprofessional van de dichtstbijzijnde ijzerhandel om erachter te komen hoeveel u nodig heeft. Nu u de juiste stappen kent voor het schilderen van een kamer, krijgt u de benodigdheden die u nodig hebt, zoals verfrollerhoezen, verfbakken en meer.

Het kost tijd om meubels te verplaatsen en schilderstape correct aan te brengen op de rand tussen de bekleding en de muren, maar deze extra stappen zijn de moeite waard om ongewenste rommel te verminderen en uw ruimte er professioneel geverfd uit te laten zien. Maar voordat u dat doet, is het handig om op de hoogte te zijn van enkele basisprincipes van het schilderen die u kostbare tijd en moeite kunnen besparen. Bij het verzamelen van vereisten is het typisch om te beginnen met de gemakkelijkste en gemakkelijkst beschikbare informatie. Bedek de vloer veilig door de doek of het vel met schilderstape op het punt te bevestigen waar de muur de bekleding raakt.

Over het algemeen heb je ongeveer 1 gallon muurverf nodig voor elke 400 vierkante meter, maar dit omvat geen mogelijk noodzakelijke sierverf en plafondverf voor je ruimte. Tijdens dit proces wilt u een natte rand behouden, wat betekent dat de snede in delen verf nat blijft en niet droogt voordat u weer verticaal naar binnen gaat met uw roller (dus werkt in beheersbare secties van vier voet).