Hoe maak je je eigen muurverf?

Meng koud water en bloem in een mengkom. Combineer het met ongeveer 16 gram (450 g) bloem, roer tot het mengsel glad is. Dit mengsel zorgt voor een goedkope, niet-giftige verf die kan worden gebruikt om muren en andere oppervlakken een matte afwerking te geven. Begin met het mengen van een kopje bloem met twee kopjes koud water en klop het tot een gladde massa.

Voeg dit mengsel toe aan anderhalve kop kokend water en laat het allemaal in een dikke pasta sudderen. Als het een pasta is, haal het dan van het vuur en verdun het langzaam met nog een paar kopjes water. Combineer in een aparte container een kopje kleivuller (verkrijgbaar in natuurlijke kleuren) met een halve kop natuurlijke poedervuller, zoals mica of kalksteen. Voeg de gemengde vulstoffen toe aan de verdunde pasta totdat de verf de consistentie van verf wordt.

Ik zou aarzelen om hiervoor je eigen verf te maken. U kunt zeker uw plaatselijke ijzerhandel of kunstwinkel raadplegen voor hun input en er zijn verven die speciaal zijn gemaakt om op glas te schilderen als u besluit die route te volgen. Als je niet genoeg verf uit het ene blikje hebt voor twee lagen op de muur, gebruik dan het ene blikje voor de eerste laag en de andere voor de tweede laag. Je overgebleven verf van je muren halen en deze gebruiken om iets moois te maken, is net zo eenvoudig als het op papier schilderen.

Niet te verwarren met krijtverf, schoolbordverf verandert elke oude muur in een leuke manier om herinneringen aan jezelf te schrijven en notities voor familie of gasten een bijzonder trendy upgrade in de keuken of hal op te merken. Deze gemakkelijk te maken verf is het beste voor het geven van een matte afwerking aan buitenmuren en is niet alleen goedkoop, maar ook niet giftig. Nou, deze verf zal niet glutenvrij zijn (en waarschijnlijk is het sowieso niet zo lekker), maar hij zou goed moeten werken voor het schilderen van hout, gipsplaat, steen, behang, gips of metselwerk. Daarna kan het overwegen van het klimaat ons helpen het recept aan te passen, en natuurlijk, het type oppervlaktehout versus steen versus gipsplaat, enz.

Romabio-producten vertegenwoordigen de niet-giftige witte wasbeurten en verven op minerale basis, binnen en buiten, die vele eeuwen werden (en worden) gebruikt de landen van Europa en daarbuiten- op de muren van huisjes tot kastelen. Aanbrengen met een roller of kwast in een mooie, gelijkmatige laag, na het drogen de hele muur gladstrijken met een fijn schuurpapier en het stof wegvegen met een licht vochtige doek.