Hoe maak je natuurlijke muurverf?

Warm water, en laat een nacht zitten, Gooi het water weg dat zich ophoopt op het oppervlak, meng 1 eetl. Meng een lepel van de caseïnemix met pigment in een glazen kom of op je palet, verf op hout, papier of canvas. Voeg water toe als je een aquareleffect wilt. Begin met het mengen van een kopje bloem met twee kopjes koud water en klop het tot een gladde massa.

Voeg dit mengsel toe aan anderhalve kop kokend water en laat het allemaal in een dikke pasta sudderen. Als het een pasta is, haal het dan van het vuur en verdun het langzaam met nog een paar kopjes water. Combineer in een aparte container een kopje kleivuller (verkrijgbaar in natuurlijke kleuren) met een halve kop natuurlijke poedervuller, zoals mica of kalksteen. Voeg de gemengde vulstoffen toe aan de verdunde pasta totdat de verf de consistentie van verf wordt.

In zijn meest basale vorm bestaat verf uit kleur (het pigment) en de lijm waarin het pigment is gesuspendeerd (het bindmiddel). Veel verven bevatten ook ingrediënten die textuur en bulk toevoegen (vulstoffen), een verdunner (het oplosmiddel) en andere additieven, zoals biociden en droogkatalysatoren. Vulstoffen creëren textuur en voegen bulk toe aan verf. Veel voorkomende vulstoffen zijn wijting (krijtpoeder), talk, kalksteen, silica en marmer.

Klei is een populaire vulstof om te combineren met bloem, omdat het het bindvermogen van zetmeel versterkt, en het is overvloedig en mogelijk vrij als je kleigrond hebt. Deze gemakkelijk te maken verf is het beste voor het geven van een matte afwerking aan buitenmuren en is niet alleen goedkoop, maar ook niet giftig. Het gebruik van natuurlijke materialen is een geweldige manier om het buitenleven naar binnen te halen, en ze zijn gemakkelijker voor uw huis omdat ze ervoor kunnen zorgen dat geverfde oppervlakken op natuurlijke wijze vocht afgeven. Daarom laten we u de milieuvriendelijke en leuke manier zien om uw eigen natuurlijke verf te maken, zodat u kunt genieten van de schoonheid van kleur zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over mogelijke gezondheidseffecten.

Nou, deze verf zal niet glutenvrij zijn (en waarschijnlijk is het sowieso niet zo lekker), maar hij zou goed moeten werken voor het schilderen van hout, gipsplaat, steen, behang, gips of metselwerk. U hoeft zich nooit zorgen te maken over mogelijke bijwerkingen of veel geld uit te geven aan het kiezen van verfmerken die meer natuurlijke opties hebben maar toch een fortuin kosten. Daarna kan het overwegen van het klimaat ons helpen het recept aan te passen, en natuurlijk, het type oppervlaktehout versus steen versus gipsplaat, enz. Als je liever natuurlijk pigment in de winkel koopt en deze stap overslaat, kun je het aan je verf toevoegen als het klaar is, anders zijn dit enkele opties voor je eigen maken.

Als je andere natuurlijke en milieuvriendelijke alternatieven hebt overwogen die je zelf kunt proberen, hebben we de antwoorden op enkele veelgestelde vragen hierover. Niet te verwarren met krijtverf, schoolbordverf verandert elke oude muur in een leuke manier om herinneringen aan jezelf te schrijven en notities voor familie of gasten een bijzonder trendy upgrade in de keuken of hal op te merken. Veiligere alternatieven voor de giftige verbindingen en zware metalen die worden gebruikt om conventionele verf te kleuren, zijn onder meer natuurlijke pigmenten afgeleid van planten, insecten, ijzeroxiden en mineralen. Groen schoonmaken is een methode om uw huis schoon te maken die afhankelijk is van producten gemaakt met natuurlijke ingrediënten, met minder afhankelijkheid van agressieve chemicaliën.

Hoewel het misschien niet logisch is om liters van je eigen natuurlijke verf te maken om je huis in te bedekken, kan het geen kwaad om je handen rommelig te maken en te experimenteren met deze doe-het-zelfrecepten. Romabio-producten vertegenwoordigen de niet-giftige witte wassingen en verven op minerale basis, binnen en buiten, die eeuwenlang in de landen van Europa en daarbuiten werden (en worden) gebruikt - op de muren van huisjes tot kastelen. Meng deze met een dragerolie waarmee het op de huid kan worden gewreven, en je hebt een natuurlijke oplossing om deze insecten op afstand te houden, hoewel een die net zo effectief kan zijn als de in de winkel gekochte variëteit.