Is het oké om de ene dag in te snijden en de volgende dag te schilderen?

Ik heb het insnijden gedaan, omdat het nogal kieskeurig werk is, en mijn man rolde de volgende dag tegen de muren. Op een van de verfforums heb ik een nuttige hint opgepikt bij het gebruik van schilderstape. Je moet de rand meerdere keren stevig naar beneden drukken (ik heb een zachter plastic plamuurmes gebruikt). Aangezien een tweede laag gewenst of nodig is, ja, ook opnieuw inkorten.

Ik zou het vreselijk vinden om te ontdekken dat er een tweede laag nodig was nadat de verf droog is. Uiteindelijk is het exact dezelfde verf, dus het moet overeenkomen. Wat de halo kan veroorzaken, is echter als je penseel versus roller-techniek verschillende hoeveelheden verf neerlegt. In mijn ervaring is het gemakkelijker om een dikkere verflaag aan te brengen met een roller dan met een kwast, dus na één laag insnijden en vervolgens één laag rollen, merk je misschien dat de randen er lichter uitzien omdat er minder verf is.

Dat gezegd hebbende, moet ik nog magische muurverf vinden die maar één laag nodig heeft, dus tegen de tijd dat je de tweede (of soms 3e laag) erop krijgt, zou je het niet moeten opmerken. Je krijgt een veel beter resultaat als je op dezelfde dag insnijdt en schildert. Nog een andere techniek om al dat insnijden in de hoek van het plafond en de muur te voorkomen, is door ze gewoon in dezelfde kleur te schilderen. Tussen primen en het aanbrengen van twee verflagen om de dekking en verzadiging gelijkmatig te krijgen, worden de randen gewist die het gevolg zijn van stoppen en starten.

Maar u krijgt betere resultaten als u slechts één muur insnijdt en vervolgens de muur onmiddellijk uitrolt voordat u de volgende muur insnijdt. Verf en primer hebben twee verschillende, verschillende functies en werken vaak het beste als twee afzonderlijke producten. Veeg vervolgens al het stof meerdere keren weg, zodat het niet vast komt te zitten onder de nieuwe verflaag die je gaat aanbrengen, en rol dan om. Ik doe een bad opnieuw dat nieuwe verf nodig heeft op zowel de muren als het plafond, dus ik ga met een heel lichtgrijs voor beide.

In feite, voor de meest vloeiende en meest gelijkmatige resultaten, probeer in slechts één muur te snijden en deze dan onmiddellijk uit te rollen. Gebruik geen grote roller om in te snijden, want het zal een erg onhandige klus zijn en u zult waarschijnlijk niet tevreden zijn met de resultaten. Dit betekent dat je beide zijden van elke hoek moet schilderen, ongeveer twee penseellengtes verderop, en in de hoek moet schilderen. Het schilderen van een kamer kan een zeer rustgevende en ontspannende ervaring zijn, vooral als je weet wat je doet en wat gezelschap hebt om je te helpen.

Als je een vriend of familielid kunt vastbinden om je te helpen, kan een van jullie erin snijden terwijl de ander uitrolt. Ook, als je gewoon een hekel hebt aan insnijden, of zoveel te doen hebt, is het ontmoedigend, overweeg dan om het niet allemaal aan de rand van het plafond en de muren te doen en er in plaats daarvan dichtbij te rollen, en als je klaar bent, wat kroonlijst op te pakken.