Wat is de juiste volgorde om een kamer te schilderen?

Schilder in de meeste gevallen de bekleding eerst voor de muren. Laat de verf drogen, plak dan de bekleding af en ga verder met het schilderen van de muren. Als de bovenrand van je bekleding niet breed genoeg is om schilderstape vast te houden, schilder dan eerst de muren, laat de verf drogen, plak dan de muren af en ga verder met het schilderen van de bekleding. Als de kamer klaar is om te schilderen, kun je het beste van boven naar beneden werken, aan het plafond beginnen en je een weg naar beneden werken.

Begin met je verf goed te roeren en dan op een veilige ladder langs het plafond in te snijden met een borstel. Vervolgens kunt u met een roller die aan een verlengpaal is bevestigd de rest van het plafond schilderen. Herhaal dit proces bij het schilderen van de muren, gebruik een borstel voor de randen en dan een roller, vergeet niet om van boven naar beneden te werken. Gebruik bij het schilderen van deuren en ramen een klein penseel, breng ten minste twee lagen houtwerkverf aan en vergeet niet om voldoende droogtijd tussen de lagen toe te staan.

Ik herinner me dat toen ik voor het eerst de kamers in mijn huis begon te schilderen, ik mijn vader naar alles vroeg. Schilder ik eerst het plafond? Wat voor soort verf gebruik ik op het plafond? Wat is het verschil tussen satijn en plat en halfglanzend? Welk type verf is het beste voor schilderwerk? Moet ik schilderstape gebruiken?. Veel huiseigenaren schilderen eerst de muren en gaan dan verder met de bekleding terwijl ze wachten tot de eerste laag is opgedroogd. Huiseigenaren moeten strategischer denken, zegt Rich O'Neil van Masterworks Painting.

Verf al het houtwerk eerst, de eerste en tweede laag, ga dan op de muren, zegt O'Neil. Voordat je je blik verf openklapt, is het belangrijk dat alle oppervlakken die je gaat schilderen in goede staat zijn. Mogelijk moet u een beetje schuren en opvullen van eventuele scheuren of gaten. Als uw plafond gebarsten is, gebruik dan Polycell Crack-free Ceilings en voor muren of raamkozijnen gebruik Polyfilla voor geweldige resultaten.

Zodra alle reparaties die je hebt uitgevoerd droog en glad zijn, ben je klaar om te schilderen. Klim dus voorzichtig je ladder op en snij met een borstel langs het plafond in. Gooi vervolgens de ladder weg en gebruik een roller die aan een verlengpaal is bevestigd om de rest van het plafond te schilderen. Dulux Magic White is geweldig voor plafonds omdat het roze kleurt voordat het snel vervaagt naar wit, zodat je nooit een plekje mist.

Snijd met een borstel langs de randen van je muren, werk van boven naar beneden, schakel dan over op het gebruik van een roller voor het grootste deel van de muur en een mini-roller met lange steel om achter radiatoren te komen. Voor drukke delen van het huis is Dulux Easycare een vlekafstotende en wasbare verf die er langer goed blijft uitzien. Vul eventuele scheuren op en schuur ze terug en maskeer vervolgens waar de muur de plint raakt. Breng vervolgens twee lagen houtwerkverf aan, laat deze tussendoor drogen.

In deze gevallen eerst primen met een vlekblokkerende primer. Om reparaties te dekken, kunt u misschien prime spotten zonder de hele kamer te hoeven vullen. In oudere huizen werd de binnenbekleding geverfd met email op oliebasis, maar verbeteringen in de duurzaamheid van latexglazuur maken het nu de populaire keuze. Voordat u met latex over verf op oliebasis schildert, is het belangrijk om het oppervlak te primen zodat de nieuwe verf goed hecht.

Probeer je verfmonsters te combineren met stoffering die al in de kamer zijn of naast mogelijke stoffen en texturen als je de hele kamer opnieuw inricht, inclusief gordijnen, kussens en meubels. Haal je trapladder eruit en begin bovenaan, want op die manier, als er verf op de muren druppelt, kan deze gemakkelijk worden afgedekt. Als u per ongeluk verf op waterbasis op uw tapijt druppelt, probeer het dan niet te schrobben - de snelste manier om de kleur in de vezels van het tapijt te verankeren. U wilt uw muur beschermen met plakband alsof deze niet droog is, de nieuwe verf kan worden afgetrokken.

Zet hun aanwijzingen aan het werk en je zult een verschil merken in je verfbeurt jaren nadat de tape en zeilen zijn opgeborgen. Door in de juiste volgorde te schilderen, wordt het proces gemakkelijker en kunt u onderweg fouten voorkomen. Ik zal je vertellen, deze volgorde verschilt van de meeste tutorials die je online zult vinden, maar ik beloof je dat het zoveel gemakkelijker is om eerst de bekleding te schilderen en je geen zorgen te maken dat je een beetje aan de muur komt. Trek vervolgens onder de lopende kraan een metalen borstelkam door de borstelharen om verf uit de kern en weg van de metalen huls te trekken.

Bereken hoeveel verf je nodig hebt en bereken vervolgens je totale budget om te zien wat je je kunt veroorloven voor de beste resultaten. Synthetische, vooral een mix van nylon en polyester, zoals DuPont's Chinex, houden latexverven uitzonderlijk goed vast en geven deze vrij. Nadat je eventuele scheuren hebt geschuurd en hebt afgetapt waar de muur en de plint samenkomen, breng je twee lagen glans-, satijn- of eierschaalverf aan met een klein penseel. .