Wat is het eerste dat je doet voordat je een muur schildert?

Prime Your Walls Breng primer aan voordat u de muren schildert. Een primer is essentieel als je van donkere muren naar lichte of witte muren wilt gaan. Veel merken bieden verf en primer in één. Gebruik eerst een kwast om banden van 2 tot 3 inch rond de randen, hoeken en frames van een kamer te „snijden”.

Begin met stofzuigen om stof of dierenharen langs de plinten op te zuigen, te trimmen en te vormen. Werk vervolgens van boven naar beneden en stof de muur af met een nauwelijks vochtige doek. Zorg ervoor dat het oppervlak droog is voordat u begint met plakken of schilderen. Als je een zeer gestructureerd oppervlak schildert in plaats van een glad oppervlak, koop dan een beetje extra, zegt Julianne Simcox, Pratt %26 Lambert associate brand manager.

Kasten met ingewikkeld freeswerk hebben ook meer verf nodig; Minchew stelt voor om ongeveer 10% meer te kopen dan berekend. Je hebt meerdere jassen gedaan, maar het is nog geen tijd om te ontspannen. Verwijder al het schilderstape en verzamel druppeldoeken, zorg ervoor dat gemorste of spatten droog zijn voordat u ze verplaatst. Voor verven op latex- en waterbasis, maak borstels schoon met een sopje, hoewel verven op oliebasis terpentine vereisen.

U kunt een schilderskwast gebruiken om borstelharen te reinigen en opnieuw vorm te geven. Als u rolhoezen opnieuw wilt gebruiken, gebruikt u de gebogen rand van een 5-in-1 gereedschap om de overtollige verf onder stromend water te verwijderen (ze zijn ook handig voor het openen van een verfblik, het verwijderen van spijkers en schrapen). Een 5-in-1 of 7-in-1 tool kan heel wat problemen voor u oplossen, van het schrapen van verfschilfers en het reinigen van uw verfrollers tot het verwijderen van nagels. Het eerste dat u moet doen bij het voorbereiden van uw muren voor verf, is om eventuele gaten of divots met spackle te patchen en te vullen.

Als je een groot gat hebt, moet je misschien een gipsplaatpleister en voegverbinding gebruiken, ik heb in het verleden patches gebruikt en ze werkten geweldig. Voor nagelgaten en dergelijke gebruik ik gewoon de spackle die roze wordt en helder droogt - op die manier weet ik wanneer het klaar is voor verf of primer. Voordat u begint met het schilderen van de muren, snijdt u de randen in met een borstel van één of twee inch. Dit betekent eerst de gebieden schilderen die te strak zijn voor rollen, zoals de plafondlijn, hoeken en bekleding.

Proberen vuile muren te schilderen is een van de grootste redenen waarom doe-het-zelvers ontevreden zijn over hun resultaten. Vuil en stof kunnen voorkomen dat verse verf goed aan het oppervlak hecht, dus was muren met warm zeepwater voordat u begint met schilderen. De meeste professionals gebruiken een TSP-oplossing, vooral als muren echt vuil zijn. Als je eenmaal een verfkleur hebt gekozen, is het tijd om de muren voor te bereiden.

Dit betekent schoonmaken, gaten en scheuren dichten en eventuele oneffenheden wegschuren. Vuil op de muren kan voorkomen dat verf blijft kleven, dus het eerste wat je moet doen is de muren wassen. Verwijder al het vuil of vuil dat zich in de loop der jaren heeft opgehoopt. Gebruik vervolgens een vulmiddel om eventuele gaten, scheuren of spaanders op de muren te vullen.

Op dit moment moet u ook andere losse verf van eerdere lagen verwijderen die mogelijk afbrokkelen (vaak te vinden rond de bekleding) en het gebied vullen. Geef het vulmiddel voldoende tijd om te drogen en schuur het vervolgens af om een glad oppervlak te creëren. Na het schuren de wanden nog een keer afvegen om het schuurstof te verwijderen. De meeste muren kunnen worden gewassen met een zachte spons en warm water, maar als je in de keuken schildert, heb je iets nodig om het vet door te snijden voordat je het afspoelt met warm water.

Leren hoe je een kamer goed kunt schilderen is essentieel voor beginnende doe-het-zelvers, nieuwe huiseigenaren en ervaren experts op het gebied van huisverbetering. Vlakke, glansvrije verfafwerkingen zijn zeer geschikt voor rijke kleuren en hebben de neiging om onvolkomenheden in het oppervlak te verbergen. Eenmaal droog en geverfd, zorgt de kit voor een naadloze look, terwijl waarschijnlijke schuilplaatsen voor insecten worden geëlimineerd. Muren hebben de neiging om verf te absorberen en als je niet eerst primt, zul je merken dat je meerdere lagen nodig hebt om de look te krijgen die je wilt.

En als je de bekleding niet afplakt, kun je eindigen met gigantische verfvlekken die moeten worden weggeschraapt of overschilderd. Schilderen bij weinig of hard kunstlicht kan gemakkelijk leiden tot vlekken en onvolkomenheden die alleen verschijnen bij fel natuurlijk licht. Zelfs de beste schilder ter wereld kan een fout maken of een ongeluk krijgen, dus sla de stap van het neerleggen van drop-doeken niet over ― vooral als je tapijt van muur tot muur hebt. Bewaar de kleuren die je hebt gebruikt, zodat je indien nodig verf op muren kunt bijwerken en zorg ervoor dat je verf veilig weggooit wanneer je eindelijk overgaat op een andere muurkleur.

Gebruik bij het aanbrengen van verf met de roller lange streken in een W-patroon voor voldoende dekking (en om die vervelende rolmarkeringen te vermijden). Bereken de juiste hoeveelheid verf die je nodig hebt om jezelf uitstapjes terug naar de winkel en verspilde verf te besparen. Ondanks het feit dat verf als een eenvoudige, goedkope oplossing wordt beschouwd, komt het echter niet zonder enige kosten en enige moeite. Het is het beste om meubels uit elke te schilderen kamer te verwijderen, maar als dat niet haalbaar is, speel dan veilig door meubels (en vloeren) te bedekken met zeilen om ze te beschermen tegen verfspatten.

Maar het is vaak moeilijk om vuil, stof, krassen en scheuren te zien, totdat ze hun lelijke kop door je nieuwe verf steken. .