Is het goedkoper om zelf te schilderen?

Schilderen lijkt misschien niet zo uitgebreid of moeilijk als werken met de fundering van je huis. Natuurlijk lijkt het eenvoudig, maar je moet nog niet overwegen om het over te slaan. Zelf je huis schilderen zal zeker goedkoper worden, omdat je geld kunt besparen om een professional in te huren. Zoals bij elke andere woningrenovatie, moet u zorgvuldig budgetteren voor het schilderen van huizen.

Het is niet altijd meteen duidelijk hoeveel schilderen je huis gaat kosten. De prijzen variëren van bedrijf tot bedrijf en er spelen verschillende factoren een rol bij het maken van een schatting, zoals vierkante meters, soort verf, andere materiaalkosten, arbeid, enz. In sommige gevallen kan de goedkoopste oplossing zijn om de klus zelf aan te pakken. Natuurlijk, als u besluit het zelf te doen, moet u nog steeds de materiaalkosten maken en voor alle arbeid zorgen.

En als je een fout maakt, is het aan jou om het op te lossen. De kosten om een huis te schilderen zijn dus niet in steen gezet en het kost min of meer, afhankelijk van of u een dienst inhuurt of het alleen doet. Om u te helpen de wiskunde te achterhalen, laten we enkele kosten vergelijken tussen een doe-het-zelf-verfbeurt of een klus van professionele schilders. Als het erom gaat je huis een frisse verfbeurt te geven, kom je misschien in de verleiding om je roller eruit te trekken en het zelf te doen.

Een van de beste manieren om met een schilder te onderhandelen, is door hem te informeren dat je meerdere schattingen hebt gezocht. Het geeft u de vrijheid om de exacte kleuren en combinaties voor uw muren te kiezen en tegelijkertijd de totale kosten te verlagen die u de schilderaannemer zou betalen. Zelfs wanneer ze met een krap budget werken, kennen de schilders misschien goedkopere alternatieven die de algehele kwaliteit niet significant in gevaar brengen. Je hebt geen professionele schilders nodig om je te vertellen dat je niet ver komt zonder penselen, rollen, trays, tape en druppeldoeken.

Het is niet ongebruikelijk dat kleine verfprojecten goed en tijdig presteren, en in de meeste gevallen vereist het installeren van verf professionele diensten. Als jij en je doe-het-zelf-ervaring het werk relatief goed aankunnen en het werk vervolgens zelf doen, heb je een zeer efficiënte manier om geld te besparen op huisschilderen. Als je je huis zelf wilt schilderen, doe het dan niet tenzij je de tijd, het gereedschap, de vaardigheden en het uithoudingsvermogen hebt. Gebruik een goede reiniger-ontvetter (lees het etiket om te zien of het moet worden verdund) of een emulgerende zeep om de muren en eventuele geverfde bekleding grondig te wassen.

Dit betekent dat ze nu weten welke verven beter zijn voor verschillende projecten en daarom de beste verven kunnen kopen voor het beste resultaat. Dit hangt af van de voorwaarden die met het schildersbedrijf zijn onderhandeld wanneer u een schatting of offerte van hen krijgt. Daarom, tenzij je een idee hebt van welk type verf nodig is voor het project, is het beter om de taak aan de professionals over te laten. Natuurlijk is schilderen hard werken, en veel mensen betalen liever iemand anders om de ontberingen en frustratie te ondergaan die ermee gepaard gaan.

De nadelen van het kopen van uw eigen verf wegen echter vaak op tegen de voordelen die u kunt genieten.