In welke volgorde schilder je muren?

DE BESTE VOLGORDE BIJ HET SCHILDEREN VAN EEN KAMER Het plafond. Het plafond moet altijd eerst worden geverfd. Ik herinner me dat toen ik voor het eerst de kamers in mijn huis begon te schilderen, ik mijn vader naar alles vroeg. Schilder ik eerst het plafond? Wat voor soort verf gebruik ik op het plafond? Wat is het verschil tussen satijn en plat en halfglanzend? Welk type verf is het beste voor schilderwerk? Moet ik schilderstape gebruiken? Als je je hele kamer een facelift geeft, schilder dan altijd eerst het plafond.

Plafondverf kan na verloop van tijd verouderen en uw kamer een gele gloed geven. Soms is het schilderen van een plafond een van de beste dingen die je kunt doen om een kamer te verbeteren, vooral als het al tientallen jaren wordt genegeerd. Bezuinigen met de plafondkleur op de muren is absoluut prima en wordt aangemoedigd omdat je een schonere rand hebt zodra de muren zijn geverfd. Soms slaan mensen het plafond over omdat ze de vergeling niet van tijd merken.

Zodra de muren zijn geverfd, zien ze het plafond als oud en groezelig. Plafondschildering is snel en niet erg duur. Naast het kiezen van de perfecte verfkleuren voor uw kamer (s) bij de hand, moet u de oppervlakken grondig voorbereiden, de juiste producten voor de klus vinden en zorgvuldig werken om ervoor te zorgen dat u een afwerking krijgt waar u trots op bent om naar te kijken. Haal je trapladder eruit en begin bovenaan, want op die manier, als er verf op de muren druppelt, kan deze gemakkelijk worden afgedekt.

Ik zal eerlijk zijn, dit is mijn minst favoriete stap bij het schilderen van een kamer, en ik doe het niet elke keer als ik de muurkleur van een kamer verander, maar er zijn zeker momenten waarop het gewoon moet gebeuren. Je hebt in feite twee opties als het gaat om het insnijden van de muurkleur rond je bekleding, plinten en plafond. De enige plek waar ik schilderstape zou aanbevelen, vooral als je net begint, is om het op je plafond te gebruiken bij het insnijden van je muurkleur aan de bovenkant. Dit is een van de meest vervelende onderdelen van het schilderen van een kamer, omdat er een vaste hand en een geweldige techniek voor nodig is om het perfect te maken.

Verf zal vrijwel zeker op de grond vallen en er kan zelfs een beetje op de muren komen; maar dat maakt niet veel uit, want ze zullen later worden geverfd. Vrienden en familie hebben me tegenstrijdig advies gegeven over de beste volgorde voor het schilderen van de muur en bekleding. Sommigen vinden het ook gemakkelijker om over de platte, brede muren te snijden dan in te snijden op de smallere (en vaak gebogen en gekreukte) bekleding. Een spuitpistool kan ideaal zijn voor het schilderen van een kamer waar de elektrische armaturen en de vloer nog moeten worden geïnstalleerd.

Welk oppervlak u ook als eerste schildert, u wilt het beschermen tegen de tweede verfkleur die u gaat gebruiken door het te bedekken met de zachte tape. Vergeet niet dat het het beste is om alle verf die nodig is voor een project in één keer te kopen, omdat er soms kleine kleurverschillen kunnen zijn tussen verfbatches. Om de verf in de muur te krijgen kun je een kwast of een spray gebruiken, maar het beste idee is om een roller te nemen. Deuren en sierlijsten profiteren van een glanzende of halfglanzende afwerking omdat het helpt om zich te onderscheiden van de plattere muuroppervlakken.

De waarheid is echter dat het proces en de benodigdheden die u gebruikt veel belangrijker zijn om schone randen te krijgen dan de volgorde waarin u schildert. Als je het schilderen van binnenmuren correct wilt aanpakken, is het echter niet zo eenvoudig als ze het laten lijken op make-overshows van dertig minuten voor thuis.

Bron: schilderwerkensnel.be