Diy verf het hele huis?

Eerst hebben we gewerkt om al het behang door het hele huis te verwijderen. De meeste professionals waarmee we spraken, geven de voorkeur aan 9-inch rollen boven 18-inch modellen - ze zijn lichter, goedkoper en gemakkelijker te gebruiken. Ondanks deze tekortkomingen zweert Maceyunas bij de bredere roller. De roller kan een hele muur doen in een paar op en neer slagen in plaats van in enkele tientallen W- en M-slagen, zegt hij.

Een schildersstaaf, of paal, kan u helpen plafonds sneller te schilderen, zonder ladders op en neer te klimmen. En het is niet nodig om direct onder het gebied dat je schildert te staan, dus je zult niet elke eigenzinnige spetter vangen. Een paal is ook geweldig voor muren en vloeren. De profs waren verdeeld over de vraag of de paal van 4 of 8 voet het beste is voor dagelijks gebruik, maar ze waren het er allemaal over eens dat een telescopische stang de beste gok is.

Professionele schilders zullen de primer vaak naar de afgewerkte kleur kleuren door een kleine hoeveelheid toplaag verf in de primer te mengen. Deze truc verbetert het vermogen van de toplaag om het gegronde oppervlak volledig te verbergen aanzienlijk. Neem bij het schilderen van een kamer niet de moeite om al het meubilair de kamer uit te slepen. Duw in plaats daarvan al het meubilair naar het midden van de kamer en bedek het met plastic vellen die aan de onderkant zijn geplakt.

Dit beschermt het meubilair tegen verfdruppels en spatten, en ook tegen al het schuurstof. Je kunt verfgereedschappen krijgen die zijn ontworpen om hoeken en rond dingen te doen, het is meestal een schuimkussen en sommige hebben wielen om je te helpen glijden. Dit geldt vooral bij het overschilderen van kleuren zoals rood of oranje, waarvoor drie of meer toplaag nodig kunnen zijn als u niet eerst een getinte primer aanbrengt. Verwijder de lichtschakelaar en de afdekkingen van de uitlaat en breng schilderstape aan om stopcontacten en schakelaars te beschermen tegen verfdruppels.

Als u de bekleding schildert, verwijdert u de schilderstape en wacht u tot de muren zijn opgedroogd voordat u tape op de muren aanbrengt. Als je aan het schilderen bent en later dezelfde dag terugkomt voor een tweede laag, kun je je borstel in een ritssluitingszak doen om te voorkomen dat hij uitdroogt terwijl je een pauze neemt. Ontvetters, ook wel deglossers genoemd, snijden vet en vuil door om een betere hechting van de verf mogelijk te maken. Verlengstokken zijn er in verschillende lengtes, tot 18 voet lang, maar een die zich uitstrekt van 18 tot 36 inch is goed genoeg om kamers met 8 tot 9 meter hoge plafonds te schilderen.

Je kunt nu verven kopen die primers bevatten, maar niets dekt zo goed of verbetert de hechting zoveel als een speciale primer. Nadat de lichtere muur droog is, plak je die rand af zodat de donkere kleur niet op je nieuwe verf bloedt, adviseren Colaneri en Carrino. Je moet dus verf heen en weer gieten tussen twee emmers totdat je de vaste stoffen hebt gemengd die zich op de bodem van elk blikje hebben verzameld. Als je meer dan een liter verf gebruikt, combineer de blikjes dan in een grote emmer voor het geval er een kleine kleurvariatie is.

Interieurschilderen is verreweg de meest populaire doe-het-zelf-activiteit voor huisverbetering, en het is gemakkelijk in te zien waarom. Gebruik bij het aanbrengen van verf met de roller lange streken in een W-patroon voor voldoende dekking (en om die vervelende rolmarkeringen te voorkomen). De meeste doe-het-zelfschilders snijden in alle hoeken van de kamer en gaan dan terug en rollen verf op de muren, maar dat is niet de juiste manier om een kamer te schilderen. In de eetkamer was ik het behang aan het verwijderen toen ik me realiseerde dat iemand eerder over behang had geverfd.