Hoeveel kost het om zelf een heel huis te schilderen?

De basis en afwerking van de verf die u gebruikt, hoeveel lagen er nodig zijn om de gevelbeplating van uw huis te bedekken en hoeveel voorbereidingswerk uw huis nodig heeft, kunnen allemaal van invloed zijn op hoeveel u een schilderaannemer betaalt. Hoe meer uren werk en materialen een project in beslag neemt, hoe hoger uw kosten zullen zijn. Meestal zullen schilderaannemers kosten in rekening brengen op basis van de vierkante meters van het oppervlak dat ze moeten schilderen. Om het overschilderbare oppervlak van uw huis te achterhalen, vermenigvuldigt u eerst de buitenomtrek van uw huis met de hoogte.

Meet vervolgens het oppervlak van alle deuren, ramen, luiken en andere delen van uw huis die niet in het schilderproject zijn opgenomen. Trek die cijfers af van de totale oppervlakte van uw huis en u krijgt een nauwkeurige schatting van de grootte van uw project. Hoeveel verhalen uw huis heeft, heeft grote invloed op de kosten van het project. Het is duidelijk dat hoe groter je huis is, hoe meer oppervlakte je moet schilderen.

Extra hoogte zal de baan ook meer werk maken voor de professionele schilders die u inhuurt, omdat ze waarschijnlijk vanaf ladders moeten werken, wat uw arbeidskosten zal verhogen. Arbeids- en materiaalkosten variëren van project tot project, dus de grootte van het huis is niet het enige dat van invloed is op uw totale prijs. Verschillende soorten verf kosten min of meer per gallon, bepaalde aannemers rekenen hogere uurtarieven en het materiaal van uw gevelbeplating bepaalt hoeveel verf u moet gebruiken. Er zijn talloze factoren waarmee u rekening moet houden als u een echt nauwkeurige schatting voor uw budget wilt.

We bespreken enkele van de belangrijkste kostenfactoren om u te helpen begrijpen waarvoor u betaalt en hoe u mogelijk geld kunt besparen op uw schilderproject. Hoewel de meeste aannemers offertes zullen geven voor de totale projectprijs (inclusief arbeid en materialen), kan vertrouwd zijn met gemiddelde uurtarieven helpen bij het budgetteren. De uurkosten zijn meestal per schilder, per uur, dus een huis dat meerdere werknemers nodig heeft, heeft een sterk verhoogd tarief. Voordat de professionals de buitenkant van uw huis opnieuw kunnen schilderen, moeten ze mogelijk wat extra werk doen om uw huis klaar te maken.

Dit extra voorbereidingswerk zal tijd toevoegen aan de klus, wat op zijn beurt uw totale kosten zal verhogen. Sommige gevelbekledingsmaterialen zijn ruwer of poreuzer dan andere, dus er zijn meer verflagen en primer nodig om ze te bedekken. Het resultaat is hogere materiaalkosten en langere werktijden. Baksteen en stucwerk zijn de duurste soorten gevelbeplating om te schilderen, terwijl metaal, hout en vinyl het meest betaalbaar zijn.

Latexverf, ook wel verf op waterbasis genoemd, droogt sneller en is milieuvriendelijker dan verf op oliebasis. Latex is echter minder duurzaam en vatbaarder voor krassen en schade door de elementen. Verf op oliebasis bevat meer vluchtige organische stoffen (VOS) dan latex, dus het is minder „groen” en heeft vaak een vieze (en soms zelfs schadelijke) geur tijdens het drogen. Verven op oliebasis hebben meer tijd nodig om te drogen dan latex, maar ze zijn uiteindelijk beter bestand tegen krassen en waterschade.

Om deze reden kiezen mensen er vaak voor om olieverf te gebruiken in gebieden met veel vocht. Hoewel glanzende verven gemakkelijker schoon te maken zijn, hebben ze ook de neiging om de onvolkomenheden van een muur meer te laten zien. Platte verf, ook bekend als matte verf, valt aan de andere kant van het spectrum. Matte verf heeft helemaal geen glans en is moeilijk schoon te maken zonder de verf af te wrijven, omdat water het gemakkelijk verwijdert.

Voor de beste en langst mogelijke verfklus, moet u een laag primer aanbrengen vóór de verf zelf. Primer creëert een basis voor de verf, dicht poriën in de muur af en maakt vlekken gemakkelijker te maskeren. Veel producten hebben een 2-in-1 „verf- en primerlabel”, maar die naam is misleidend. Het zijn gewoon dikkere verven en ze zijn lang niet zo effectief als een combinatie van afzonderlijke verven en primers.

Net zoals er verschillende soorten verf zijn, zijn er verschillende soorten primer, elk met een eigen prijs. Gebruik waar mogelijk een primer met dezelfde basis als uw verf (d.w.z. Primer op oliebasis met verf op oliebasis of primer op latexbasis met verf op latexbasis). Als de muur die je schildert in goede staat is en je geen vlekken of een donkerdere kleur verf probeert te bedekken, kun je de primer misschien helemaal overslaan.

U zou op dit moment geld besparen, maar de verfbeurt zou van mindere kwaliteit zijn en u moet misschien eerder opnieuw schilderen. Voors en huiseigenaren kunnen verf aanbrengen door deze op de muur te spuiten of te rollen. Spuiten kost minder tijd en minder werk, wat resulteert in lagere arbeidskosten voor u. U kunt geld besparen, vooral bij grote klussen, door een schilderaannemer in te huren die een sproeier gebruikt.

Sproeien is meestal beter voor grote huizen omdat je sneller meer oppervlak kunt bedekken. Rollen daarentegen is beter voor meer gedetailleerd werk. Het gaat om het gebruik van rollen om de verf handmatig aan te brengen, dus het is moeilijker en duurt langer. De arbeidskosten voor walsen zijn meestal hoger dan voor spuiten.

Wanneer u een professional inhuurt om uw buitenmuren te schilderen, wilt u ze misschien ook andere delen van het huis laten schilderen. U kunt geld besparen door al uw schilderopdrachten samen te bundelen in plaats van voor elk een aparte aannemer in te huren. Terwijl u uw huis voorbereidt op schilderen, kunt u grotere problemen tegenkomen dan alleen verouderde verf, zoals schimmel of giftige loodverf. Het bedrijf dat u inhuurt om te schilderen, kan dit soort problemen mogelijk voor u oplossen, of u moet mogelijk een specialist zoeken om de schadelijke stof te verwijderen.

Aantrekkelijkheid op stoepranden draait niet alleen om de muren. Andere buitenfuncties zoals bekleding, deuren en goten hebben ook af en toe nieuwe verf nodig. Het schilderen van deze delen van uw huis samen met de gevelbeplating kan de hele buitenkant een schone, in elkaar gezette look geven. Omdat het schilderen van meer gedetailleerde kenmerken anders is dan het schilderen van een eenvoudige muur, zijn de tarieven gevarieerd.

We hebben hieronder de kosten opgesomd die u kunt verwachten te betalen voor het schilderen van de meest voorkomende kenmerken van het buitenhuis. Voeg eventuele relevante kosten toe aan de kosten van het schilderen van de muren om de prijs van het schilderen van alles in één keer te schatten. Als je al iemand hebt die de buitenkant van je huis schildert, is het misschien een goed moment om de binnenkant ook opnieuw te schilderen. Vergeet niet dat u waarschijnlijk minder betaalt voor één grote verfklus van binnen en buiten dan twee afzonderlijke.

Een houten dek heeft vlekken nodig, zowel voor de esthetiek als om het hout te beschermen tegen rot, ongedierte en waterschade. Je moet om de paar jaar buitenhout weerstaan, zelfs vaker dan de meeste huizen opnieuw moeten worden geverfd. Als uw huis vóór 1978 is gebouwd, is het een goed idee om te inspecteren op schadelijke loodverf, van binnen en van buiten. In feite is een loodverfinspectie soms een vereiste voor vastgoedtransacties waarbij woningen van vóór 1978 betrokken zijn.

Schilderen lijkt misschien een gemakkelijke taak, en dat kan ook zo zijn, voor een professional, maar de meeste experts raden aan dit werk niet zelf te doen. Buiten schilderen is ingewikkelder dan schilderen binnenshuis, omdat gevelbeplating moeilijk te schilderen kan zijn en je rekening moet houden met elementen zoals wind en vochtigheid. De verfbeurt aan de buitenkant van uw huis is de eerste indruk die u maakt op gasten en potentiële kopers, dus u wilt dat het zo onberispelijk mogelijk is. Om die reden is het inhuren van een professionele schilder de beste keuze.

Toch zou je er nog steeds voor kunnen kiezen om de doe-het-zelf-route te volgen en jezelf duizenden dollars aan arbeidskosten te besparen. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar benodigdheden en wat blikjes verf, die je allemaal kunt vinden in bouwmarkten of grote winkels voor thuisbenodigdheden zoals Lowe's en Home Depot. Denk er bij het berekenen van je doe-het-zelf-schilderkosten aan om naast het schilderij zelf ook rekening te houden met de materialen die je nodig hebt voor voorbereidingswerk. Dat geldt ook voor zaken als kit en schuurpapier.

Mogelijk bezit u al een deel van de generieke apparatuur die u nodig hebt (zoals emmers en een ladder), waardoor uw apparatuur goedkoper zou zijn. Om u te helpen de doe-het-zelf-schilderkosten te schatten, hebben we de gemiddelde prijs van elk item verzameld op basis van de top 10 aanbevolen producten op de websites van Amazon, Lowe's en Home Depot. Wat materialen betreft, heb je verf en primer nodig. Hoeveel je van elk nodig hebt, hangt af van de grootte van je project en het materiaal van je gevelbeplating.

Gemiddeld bedekt 1 gallon verf tot 400 vierkante meter en 1 gallon primer bedekt ongeveer 250 vierkante meter. Stel dat je twee lagen verf nodig hebt. Je zou waarschijnlijk meerdere dagen, misschien meer dan een week, besteden aan het schilderen van je huis, en je zou waarschijnlijk niet zo'n schone afwerking krijgen als wanneer je een professionele schilder zou inhuren. Bovendien kan het weer waar je woont ervoor zorgen dat de klus langer duurt.

Klimaatfactoren zoals vochtigheid, extreme wind of hoge temperaturen maken het schilderen meestal moeilijker. Een baan die langer duurt, kan uw arbeidskosten net zo veel verhogen als hogere tarieven dat kunnen. Je moet de buitenkant van je huis schilderen als de temperaturen boven de 50 graden zijn. Je wilt regenachtig weer en een hoge luchtvochtigheid vermijden, dus de beste tijden van het jaar zijn op de meeste plaatsen de lente of herfst.

Satijn en eierschaal zijn populaire keuzes voor buitenschilderwerk omdat ze onvolkomenheden in het oppervlak beter verbergen dan verven met een hogere glans en duurzamer en gemakkelijker schoon te maken zijn dan mat. Hoe vaak uw huis opnieuw moet worden geverfd, hangt af van het type gevelbeplating in uw huis, het klimaat waarin u woont, hoe goed u zich hebt voorbereid op de laatste verfklus en de verfkwaliteit. Je weet dat het tijd is om opnieuw te schilderen als je tekenen ziet zoals afbladderen of vervaagde verf. De meeste huizen kunnen elke 5 tot 10 jaar een nieuwe verfbeurt gebruiken.

Ook al krijg je misschien een rommeliger verfbeurt, je hebt nog steeds de mogelijkheid om je eigen huis te schilderen. U kunt duizenden dollars besparen in vergelijking met het inhuren van een professional, en hoe groter uw huis is, hoe groter uw spaargeld zal zijn. Zoals te zien is in Forbes, CNBC en USA Today, maakt LawnStarter het gemakkelijk om service in te plannen met een lokale gazonverzorgingsprofessional. Krijg gemakkelijk te begrijpen, bruikbare tuintips die je het groenste gras van het blok geven.

LawnStarter is een startup die gazononderhoud gemakkelijk, betaalbaar en betrouwbaar maakt. Volg deze blog om op de hoogte te blijven van wat u nodig heeft om uw gazon het hele jaar door in topconditie te houden. Volgens de Vereniging van Schilderaannemers kun je je interieurverfproject benaderen met enkele belangrijke tips die professionals kennen en de meeste doe-het-zelvers niet. Het schilderen van de buitenkant van uw huis is een relatief budgetvriendelijke manier om de totale waarde van uw huis te verhogen, aangezien een nieuwe verfklus niet zoveel kost als nieuwe landschapsarchitectuur of een nieuw dak.

Inderdaad, de gemiddelde kosten om een keuken te schilderen zijn redelijk in vergelijking met andere kamers in een huis, appartement of appartement. Naast de grootte van het huis zijn andere belangrijke kostenfactoren de hoogte van uw kamers en gemakkelijke toegang. Verwijder de plakband en gebruik een kleine borstel om de bekleding, ramen, deuren, binnenkoof, fascia en andere kenmerken te schilderen die een nieuwe laag nodig hebben. Hoewel dit nationale gemiddelden zijn, moet u voorbereid zijn om flexibel te zijn, aangezien uw schilder kan opladen door de vierkante meter dekking of vloeroppervlak.

Of u nu naar een nieuw huis verhuist of uw interieur bijwerkt met nieuwe verfkleuren, als u de kosten kent, kunt u de juiste keuze maken. Om de levensduur van de verfbeurt te verlengen, kiest u verf en primer van de hoogste kwaliteit die is goedgekeurd voor het buitenoppervlak van uw huis. Colorado Commercial and Residential Painting heeft meer dan 30 jaar ervaring met het helpen van bewoners, bedrijven en gemeenschappen bij het schilderen van binnen. Een van de belangrijkste geldbesparende trucs is om een aannemer u te laten helpen de eigenlijke verf te krijgen, omdat ze deze tegen een betaalbaarder tarief kunnen vinden dan alleen zelf de winkel bezoeken.

Waar een blikje verf 400 vierkante meter gladde muur bedekt, krijg je misschien maar 250 vierkante meter op een gestructureerde muur. Elk type heeft verschillende niveaus van voorbereidingswerk, mogelijke reparaties, dekkingsbehoeften en verfcategorie. We raden aan om deze lijst met top 10 badkamerverfkleuren te gebruiken om de perfecte muurschaduw te vinden die bij uw decor past. Bovendien kunt u benodigdheden delen met buren en vrienden om de niet-verfkosten, zoals penselen en andere items te compenseren.

.