Hoe word je goed in het schilderen van muren?

Deze toptips maken van je volgende verfklus een groot succes, of je nu al je muren schildert of slechts één, wacht op droog weer. Voer een grondige visuele inspectie en voorbereiding uit. Bescherm alles wat je niet wilt schilderen. Over het algemeen zijn glansende verven vlekbestendiger en schrobbaar.

Maar een hogere glans benadrukt ook eventuele onvolkomenheden in de muur of in de lak. Platte verven zijn prima voor plafonds en formele kamers, maar voor de meeste van mijn klanten raad ik een eierschaalglans aan. Het is goed voor gangen, kinderkamers, zelfs keukens en baden, zegt Toto. Het lijkt erop dat latexverven zelfs de meest kieskeurige schilders hebben gewonnen.

Hoewel we nog steeds verven op oliebasis gebruiken voor restauratiewerkzaamheden, zijn latexverven prima voor binnenmuren en nieuwe bekleding, zegt Toto, zolang je maar niet goedkoop gaat met de verf. Als je een zeer gestructureerd oppervlak schildert in plaats van een glad oppervlak, koop dan een beetje extra, zegt Julianne Simcox, Pratt %26 Lambert associate brand manager. Kasten met ingewikkeld freeswerk hebben ook meer verf nodig; Minchew stelt voor om ongeveer 10% meer te kopen dan berekend. Je hebt meerdere jassen gedaan, maar het is nog geen tijd om te ontspannen.

Verwijder al het schilderstape en verzamel druppeldoeken, zorg ervoor dat gemorste of spatten droog zijn voordat u ze verplaatst. Voor verven op latex- en waterbasis, maak borstels schoon met een sopje, hoewel verven op oliebasis terpentine vereisen. U kunt een schilderskwast gebruiken om borstelharen te reinigen en opnieuw vorm te geven. Als u rolhoezen opnieuw wilt gebruiken, gebruikt u de gebogen rand van een 5-in-1 gereedschap om de overtollige verf onder stromend water te verwijderen (ze zijn ook handig voor het openen van een verfblik, het verwijderen van spijkers en schrapen).

Een 5-in-1 of 7-in-1 tool kan heel wat problemen voor u oplossen, van het schrapen van verfschilfers en het reinigen van uw verfrollers tot het verwijderen van nagels. Als u oudere tape gebruikt, kan het soms moeilijk zijn om de rol af te pellen zonder te scheuren of te plakken. Als de tape van je schilder blijft afpellen, zet dan de hele rol 10 seconden in de magnetron. Aan de andere kant van het spectrum vereist een diepe kleurbasis meestal meer verflagen dan een lichtere kleur, zegt Carolyn Noble, kleurmarketing- en ontwerpmanager bij Pratt %26 Lambert.

Omdat overgebleven schimmelsporen onder de verf kunnen leven en zich uiteindelijk een weg banen naar de oppervlakte, moet u ook bad- en keukenoppervlakken voorbereiden. Nadat hij opzettelijk de muur met verf heeft gedept, laat Mauro Kevin zien hoe hij hem moet opvegen voordat hij de verdiensten van schilderstape bespreekt. Verven van bouwerskwaliteit zoals Sherwin-Williams ProMar 400 Interior Latex en Valspar Professional Interior Latex hebben hun plaats in snelle, goedkope verfklussen met weinig toewijding. De sleutel tot het vermijden van overlappingen bij het leren schilderen van binnenmuren is om een „natte” rand te behouden, zodat elke slag van uw roller de vorige slag overlapt voordat de verf kan beginnen te drogen.

Verf die niet consequent wordt geroerd, kan ertoe leiden dat de ingrediënten scheiden en je loopt het risico de ware kleur waar je voor gaat in gevaar te brengen. Bij het schilderen van plinten hoeft u de borstel niet rechtstreeks naar de naad tussen de muur en de lijst te brengen. Als u de bekleding schildert, verwijdert u de schilderstape en wacht u tot de muren zijn opgedroogd voordat u tape op de muren aanbrengt. Wanneer u een doe-het-zelf-schilderproject aangaat, kunnen schildertips en -trucs u helpen om snel en gemakkelijk een verfbeurt van professionele kwaliteit te bereiken.

Deze negen doe-het-zelf-schildertips kunnen u helpen de kwaliteit van uw werk te verbeteren en tijd en geld te besparen tijdens het proces, of u zich nu voorbereidt om te verkopen, uw decor verandert of routinematig huisonderhoud uitvoert. Mauro stelt voor om de borstel net ver genoeg in het verfblik te dompelen, zodat er twee vingers verf aan het uiteinde van de borstel zit. Koop een verfpen waarmee je hem kunt laden met een klein beetje van je nieuwe verfkleur voor kleine aanpassingen later. Ze zijn geformuleerd om een stevige, gelijkmatige basis te creëren, vlekken af te dichten en ervoor te zorgen dat de toplaag van verf soepel aanbrengt en stevig aan het oppervlak hecht.

Bij het aanbrengen van latex op alkydverf of wanneer hij niet zeker is van de originele afwerking, volgt Brian Doherty, een schilder in Richmond, Virginia, het handschuren met vloeibaar schuurpapier om ervoor te zorgen dat het oppervlak volledig ontdaan is om incompatibiliteitsproblemen te voorkomen. Als u van plan bent uw huis maar één keer te schilderen, overweeg dan een verfspuitverhuur om uw project gedaan te krijgen. .