Hoe noem je iemand die muren schildert?

Een schilder is iemand die muren, deuren en sommige andere delen van gebouwen schildert als hun werk. Noem je jezelf een schilder of een kunstenaar? Het probleem als je jezelf schilder noemt, is dat sommige mensen denken dat je iemand bedoelt die muren schildert. Het probleem als je jezelf kunstenaar noemt, is dat sommige mensen zullen denken dat je pretentieus bent en sommigen zullen zich zorgen maken dat je een beetje gek bent (geloven dat alle kunstenaars op Vincent van Gogh lijken). Welke term je ook gebruikt, je zult misverstanden tegenkomen, dus ga met wat je het prettigst voelt.

Misschien vind je de termen kunstenaar of beeldend kunstenaar ook nuttig. Hoewel deze woorden niet specificeren of het schilderijen, tekeningen, prenten of sculpturen zijn die worden gemaakt, maken ze duidelijk dat je niet verwijst naar iemand die huizen schildert. Natuurlijk kun je ook afhankelijk zijn van context om het soort werk over te brengen dat iemand doet, en je kunt woorden als aquarellist en olieverfschilder gebruiken om specifieke categorieën kunstenaars die schilderen te beschrijven. Fresco (meervoud fresco's of fresco's) is een techniek van muurschildering uitgevoerd op vers gelegd of nat kalkpleister.

The Water Lilies - The Clouds, By Monet (wikipedia), wordt gewoonlijk een muurschildering genoemd, maar is eigenlijk op canvas geschilderd en op de muur gemonteerd. Een schilder is een kunstenaar die schilderijen schildert, een schilder is iemand die muren, deuren en andere delen van gebouwen schildert voor zijn werk. Water wordt gebruikt als het middel om het droge poederpigment te laten versmelten met het gips, en met het plaatsen van de pleister wordt het schilderij een integraal onderdeel van de muur. Elke schilder zou zichzelf als kunstenaar kunnen beschouwen, en omgekeerd, maar dat maakt hem er niet goed of bekwaam in.

Dit concept is de belangrijkste oorzaak van conflicten tussen de Ieren, aangezien Sheeran oorspronkelijk bevriend was met Hoffa, maar geeft uiteindelijk toe de muren van een huis in Detroit rood te hebben geverfd. De fresco-techniek wordt al sinds de oudheid gebruikt en is nauw verbonden met de Italiaanse renaissanceschilderkunst. De Triomf van de Dood is zowel een fresco als een muurschildering, van de bekende schilderijen in The Camposanto in Pisa. Een woord dat vaak wordt gebruikt is fresco, zelfs voor schilderijen die technisch gezien geen fresco's zijn, zoals het beroemde 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo Da Vinci.

Een huisschilder en binnenhuisarchitect is een vakman die verantwoordelijk is voor het schilderen en decoreren van gebouwen en staat ook bekend als binnenhuisarchitect of huisschilder. Het verschil tussen kunstenaar en schilder is dat de kunstenaar een persoon is die kunst maakt, terwijl de schilder een kunstenaar is die schilderijen schildert, of de schilder kan een ketting of een touw (tag) zijn dat de boom vastmaakt. Een anker wordt aan de zijkant van een schip vastgemaakt wanneer het niet in gebruik is. Het doel van schilderen is om het uiterlijk van een gebouw te verbeteren en het te beschermen tegen schade veroorzaakt door water, corrosie, insecten en schimmels.