Welk type verf wordt gebruikt voor muurschildering?

De eierschaal of satijnverf wordt ook wel laagglans genoemd, en het is gemakkelijker schoon te maken en kan op elke muur in uw huis worden gebruikt. Daarom wordt alleen eierschaalverf aanbevolen voor muurschilderingen binnenshuis. Acrylverf werkt uitstekend op bijna alle oppervlakken. Ze zijn helder, ondoorzichtig en de goede kwaliteit is zelfs water- en lichtbestendig.

Zelfs als je een beginner bent, kies je merken en kleuren verstandig, want dat maakt veel verschil. Je zou kunnen beginnen met Pebeo studio acrylics of Camel Artists acryl (gemakkelijk verkrijgbaar) ze zijn vrij zakvriendelijk en hebben een mooie gladde textuur. Enkele andere merken die ik gebruik en echt leuk vind, zijn Daler-Rowney, Winsor en Newton en Golden. Deze zijn beschikbaar op Amazon en bepaalde andere offline winkels die professionele kunstbenodigdheden op voorraad hebben.

Bij het kopen van verf is het lezen van het etiket ongelooflijk belangrijk; veel van de termen lijken uitwisselbaar en verschillende merken kunnen ze anders gebruiken. Het verschil kennen tussen verf op waterbasis en verf op oliebasis is noodzakelijk, en dat geldt ook voor het leren van hun beste toepassingen. Olie is het hoofdingrediënt in verven op oliebasis, waarbij alkydolie een populaire basis is. Verf op oliebasis komt minder vaak voor dan verf op waterbasis, maar biedt wel enkele voordelen.

Het is een duurzamere verf en kan een gladdere afwerking bieden door geen kwast- of rolsporen te vertonen. Het wordt vaak aanbevolen voor gebruik op oppervlakken die regelmatiger worden misbruikt, zoals vloeren, deuren en meubels. Dus, wat voor soort verf gebruik je voor muurschilderingen? Bricca gebruikt voor het grootste deel van het werk zelfaanzuigende latex huisverven. Vervolgens gebruikt ze acrylverf op waterbasis om kleine kleuraccenten te creëren of om details te benadrukken.

Veel mensen gebruiken spuitverf om prachtige kunstwerken te maken, maar het is ook in verband gebracht met vandalisme. Met een zachte glanzende afwerking en hoge duurzaamheid wordt satijnverf beschouwd als de meest veelzijdige en beste verf voor binnenmuren. Als je het schilderij zo snel mogelijk klaar wilt hebben, zullen verven op waterbasis je zeker wat tijd besparen. Het is gemakkelijker wasbaar dan een platte verf en heeft meer kans op vlekken en slijtage, maar het is nog steeds niet zo duurzaam als meer glanzende afwerkingen.

Om die redenen heeft latexverf de voorkeur vanwege de vochtbestendigheid en de sterk verbeterde duurzaamheid. Eigenschappen zoals deze helpen om van eierschaalverf een van de meest voorkomende afwerkstijlen op de markt te maken. Nogmaals, het zorgvuldig lezen van de verfbeschrijving is belangrijk om te begrijpen wat voor soort verf je krijgt. Het kan een goede verfafwerking zijn om te gebruiken in een kamer die niet veel wordt gebruikt, omdat het u een beetje geld kan besparen.

U krijgt een betere dekking van huishoudelijke interieurverf en bespaart uzelf ondertussen een hoop geld terwijl u leert hoe u een muurschildering moet schilderen. Het is mogelijk om voor bepaalde dingen alles-in-één oplossingen voor verf en primer te kopen, maar het is vaak het beste om gewoon een grondlaag te doen voor het normale schilderij. Afhankelijk van het soort oppervlak dat u gaat schilderen, moet u beslissen welke soorten verf voor de verschillende soorten oppervlakken u wilt schilderen. Voor bekleding, deuren en bepaalde zwaar behandelde of aan vocht blootgestelde armaturen zijn verven op oliebasis nog steeds een sterke optie.

Sommige nieuwere soorten interieuracryl zijn zelfs beschikbaar voor bekleding, deuren en andere oppervlakken die we eerder met olie zouden hebben geverfd. Het gebruik van primer is niet altijd nodig tijdens het schilderen van binnen- of buitenhuizen, maar voor bepaalde situaties is het cruciaal. Als je snel iets buitenshuis moet schilderen, dan is het gebruik van spuitverf een goede oplossing. Je kunt dit soort verf zeker op je muren gebruiken, maar je moet er gewoon op voorbereid zijn dat het licht reflecteert en gebreken duidelijker maakt.