Welke verf wordt gebruikt voor muurschildering?

Latexverf is kosteneffectief en wordt daarom meestal gebruikt om muren te schilderen. Deze verf heeft ook een uitstekende dekking in vergelijking met andere hoogwaardige acrylverf, dus het bespaart een hoop geld bij het voorbereiden van de eerste fase van muurschilderingen binnenshuis. Acrylverf werkt uitstekend op bijna alle oppervlakken. Ze zijn helder, ondoorzichtig en de goede kwaliteit is zelfs water- en lichtbestendig.

Zelfs als je een beginner bent, kies je merken en kleuren verstandig, want dat maakt veel verschil. Je zou kunnen beginnen met Pebeo studio acrylics of Camel Artists acryl (gemakkelijk verkrijgbaar) ze zijn vrij zakvriendelijk en hebben een mooie gladde textuur. Enkele andere merken die ik gebruik en echt leuk vind, zijn Daler-Rowney, Winsor en Newton en Golden. Deze zijn beschikbaar op Amazon en bepaalde andere offline winkels die professionele kunstbenodigdheden op voorraad hebben.

Dus, wat voor soort verf gebruik je voor muurschilderingen? Bricca gebruikt voor het grootste deel van het werk zelfaanzuigende latex huisverven. Vervolgens gebruikt ze acrylverf op waterbasis om kleine kleuraccenten te creëren of om details te benadrukken. Acrylverf gaat meestal het langst mee omdat het bestand is tegen alles, van water tot direct zonlicht, zonder af te breken of te vervagen. Ik herinner me nog hoe geïntimideerd ik raakte toen ik naar een grote muur keek voordat ik mijn eerste muurschildering ooit begon te schilderen, maar dat eindigde op het moment dat mijn penseel de muur raakte.

Sommige nieuwere soorten interieuracryl zijn zelfs beschikbaar voor bekleding, deuren en andere oppervlakken die we eerder met olie zouden hebben geverfd. In plaats daarvan wordt primer gebruikt als afdichtmiddel, kleefstof en beschermer voor het duurzaam aanbrengen van echte verf op een oppervlak. De eerste keer dat ik een muur begon te schilderen, was het een kleine muur in mijn kamer en begon ik zonder dat iemand me leerde schilderen op een muur. Het kan een goede verfafwerking zijn om te gebruiken in een kamer die niet veel wordt gebruikt, omdat het u een beetje geld kan besparen.

Acryl- en olieverf zijn de beste soorten verf voor kunst op canvas vanwege hun veelzijdigheid, mooie afwerking en dikke consistentie waarmee gemakkelijk te werken is bij het gebruik van verschillende penselen. We zouden het reserveren voor deuren, kasten en wanden in ruimtes die veel vocht kunnen krijgen, zoals keukens of badkamers. Hierdoor klinkt het misschien alsof platte verf geen erg wenselijke optie is, maar dit is niet noodzakelijk het geval. Het licht weerkaatst van deze muren en dat kan goed of slecht zijn, afhankelijk van uw voorkeuren.

Het zal voor de meeste mensen nog steeds niet de ideale keuze zijn, maar het zal iets beter staan dan platte verf. De meeste professionele schilders gebruiken verven van hoge kwaliteit en kiezen het type en de afwerking op basis van de specifieke ruimte die ze schilderen. Het is belangrijk om een stap terug te doen van je muurschildering en er zo nu en dan van een afstand naar te kijken terwijl je schildert. Waar het op neerkomt bij het kiezen tussen olie- en acrylverf op waterbasis is dat we voor al het buiten- en binnenmuurwerk acrylverf van hoge kwaliteit gebruiken.

Net zoals je een canvas zou primen voordat je erop schildert, moet je een muur primen voordat je een muurschildering schildert.