Is muurschildering moeilijk?

Bovendien is schilderen niet erg moeilijk en vereist het geen gespecialiseerde training. Elke valide huiseigenaar kan kamers schilderen, alles wat je nodig hebt is een beetje geduld, oefening en wat nuttig advies. Deze schildertips kunnen zelfs beginnende doe-het-zelvers helpen resultaten van professionele kwaliteit te behalen. Schilders brengen twee tot vier dagen door met het schilderen van een kamer van gemiddelde grootte.

Zo lang duurt het om correct voor te bereiden, te primen en te schilderen. Het is meer werk, maar als je een stapje achteruit doet om de resultaten te bewonderen, zul je het ermee eens zijn dat de tijd goed besteed is. Een schildersstaaf, of paal, kan u helpen plafonds sneller te schilderen, zonder ladders op en neer te klimmen. Een 5-in-1 of 7-in-1 tool kan heel wat problemen voor u oplossen, van het schrapen van verfschilfers en het reinigen van uw verfrollers tot het verwijderen van nagels.

Veel verfbedrijven hebben ook tools op hun websites waarmee je een foto van je ruimte kunt uploaden en verschillende kleuren op de muren kunt bekijken. Je verf is gemengd en je roller is klaar, maar zorg ervoor dat je een strategie plant voordat je aan de slag gaat. Of je nu een damestoilet schildert of de buitenkant van je huis, de algemene vuistregel is één gallon per 400 vierkante meter, zegt Carl Minchew, vice-president kleurinnovatie en design bij Benjamin Moore. Verwijder al het schilderstape en verzamel druppeldoeken, zorg ervoor dat gemorste of spatten droog zijn voordat u ze verplaatst.

Als er veel stof in de kamer is, stofzuig dan ook om deeltjes te verwijderen die vast kunnen komen te zitten in de verf. Om een emmer en rooster te gebruiken, dompel je de roller een kwart van de weg in de verf en laat je hem over de oprit lopen om de verf in het dutje te werken. Verwijder de lichtschakelaar en de afdekkingen van de uitlaat en breng schilderstape aan om stopcontacten en schakelaars te beschermen tegen verfdruppels. Overweeg om een accentmuur in een gedurfde tint te schilderen of lijstwerk in een contrasterende tint of afwerking te markeren.

De hoeveelheid tijd die je project in beslag neemt, hangt af van de grootte van je kamer, hoe je schildert en je vaardigheidsniveau. Het gebruik van een donkere tint op de muren en het schilderen van het plafond en de bekleding duurt bijvoorbeeld langer dan alleen de muren in een neutrale kleur doen. Om een groot deel te schilderen zonder overlappingen achter te laten, rolt u de bijna droge roller in verschillende richtingen langs de droge rand en vedert u de verf onderweg uit. Als je in je huis schildert, hoef je je geen zorgen te maken dat er regen over je nieuw geverfde oppervlak stroomt.

En het is niet nodig om direct onder het gebied dat je schildert te staan, dus je zult niet elke eigenzinnige spetter vangen. Als er een dwalende penseelstreek op de muur komt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat natte verf vrij eenvoudig schoon te maken is.