Kun je gewoon over een geschilderde muur schilderen?

Je hebt waarschijnlijk geen primer nodig. Als de huidige muur glad, schoon en bedekt is met dezelfde soort verf (beide zijn bijvoorbeeld op oliebasis), kunt u direct naar de verf gaan. Je moet gaten, spackle en zand opvullen, misschien zelfs een nieuw stuk gipsplaat in de bestaande muur snijden. Als u een latexverf bedekt met een nieuwe verf op oliebasis, wilt u een primer gebruiken (Bekijk hier onze Primers).

Verf op oliebasis hecht niet aan uw bestaande latexverflaag, dus u moet een soort tussenpersoon creëren. Een grondig aangebrachte (2 lagen is een goed idee) primer, speciaal samengesteld om te verlijmen met uw nieuwe verf, zorgt ervoor dat uw nieuwe verf goed aan de muur hecht. Bekijk PPG Gripper Primer %26 Sealer Bekijk alle verfkleuren. HDB 5 Kamer- CCK Street 51 door Design Culture HDB 4 Kamer- Blk 808D CCK door Renozone Interior Design House HDB 4 Kamer- Keat Hong door The Local INN, Terior.

Je kunt over een bestaande verf schilderen, op voorwaarde dat je de muur voorbereidt en ervoor zorgt dat je met een schoon, glad oppervlak werkt. Om aan het project te beginnen, plakt u de gebieden af die u niet wilt schilderen, zoals de bekleding, armaturen en ramen. Breng de verf aan met een hoogwaardige roller en laat deze drogen. Meestal is het het beste om een tweede laag aan te brengen voor het beste resultaat.

Hoewel je weg kunt komen zonder een primer te gebruiken, vooral als je een kleur gebruikt die slechts een paar tinten verwijderd is, is priming altijd een goed idee. Het zorgt er niet alleen voor dat uw nieuwe kleur levendig en naadloos is, maar het zal ook andere verkleuringen verdoezelen. Het gebruik van een primer is absoluut noodzakelijk als u van plan bent een dramatische kleurverandering aan te brengen. Ik raad aan om een primer op oliebasis te gebruiken voor bijzonder verkleurde of gebrekkige wanden.

Eén laag primer zou het moeten doen, maar als u probeert een donkere kleur te bedekken, kunnen er twee nodig zijn. Als dat het geval is, is het gebruik van een primer of basische witte matte emulsie voor de eerste laag (of twee als het echt donker is) een kosteneffectievere optie dan het gebruik van de duurdere gekleurde verf voor alle lagen. Zoals bij alle doe-het-zelf-schilderprojecten, moet je tijd vrijmaken om de muur voor te bereiden voordat je leert hoe je een muur opnieuw moet schilderen. In het geval van bijzonder oude verfklussen kan het nodig zijn om de hele muur licht te schuren.

Als de muur in goede staat is en de verven chemisch hetzelfde zijn (beide latex bijvoorbeeld), heb je een paar opties wanneer de nieuwe verf de tegenovergestelde tint heeft van de oude verf. Verf %26 primer in één verf is een nieuwere optie, wat ideaal kan zijn voor uw situatie en zelfs het project kan verkorten. Voor een nauwkeurigere kleurweergave, bekijk een kleurstaal of een verfkleurmonster in de ruimte die u wilt schilderen. Deze onvolkomenheden kunnen ook als een barrière fungeren en kunnen van invloed zijn op hoe goed de verf hecht, wat kan leiden tot toekomstige schilfering.

Nadat de eerste verflaag droog is, bekijk de dekking bij natuurlijk licht en noteer de gebieden die wat extra aandacht nodig hebben. Bij het schilderen over een oppervlak dat gerepareerd moest worden of erg vuil was (schrob het eerst schoon), zorg dan dat zowel de verf als de primer in dezelfde kleur worden getint. Alleen al schilderen over bestaande verf zonder deze schoon te maken of te primen, vraagt om problemen die kostbaar en frustrerend kunnen zijn. Met een beetje geduld en het juiste voorbereidingswerk kun je elke kamer die je wilt met succes en vakkundig opnieuw schilderen.

U kunt in sommige gevallen over bestaande gipsplaat schilderen zonder gebruik te maken van een primer als de gipsplaat al is geverfd. Van de essentiële voorbereiding en professionele schildertechnieken tot de nauwgezette schoonmaak achteraf. Schraap ze gewoon weg of geef ze een lichte schuurbeurt om ervoor te zorgen dat het oppervlak glad en klaar voor verf is. Dit assortiment zorgt ervoor dat u slechts twee lagen verf hoeft te gebruiken om de vorige kleur te bedekken.